boon-sportoldal

2010.11.07. 15:09

Felmondott nyelvlecke

<p>A férfi röplabda Extraliga 6. fordulójában ismét hazai pályán játszott a Vegyész RC.</p>

A bajnokság első körében, szeptember 25-én Veszprémben négy szettben győzött a VRCK. Szombaton a borsodiak voltak a pályaválasztók és ugyanilyen arányban hozták a meccset. Dudás András gárdája ugyanúgy a második felvonást adta oda riválisának, mint korábban a Dunántúlon, elsősorban amiatt, mert ebben a játszmában nem tudott riválisa fölé nőni, sőt, mi több, bizonyos szakaszokban "szenvedve" röplabdázott. Hiába kiabálta még ezen második csata elején a hazai mester, hogy "Ne lazulj!", a kapkodást, a nem kidolgozott akciókat csak részben tudta megakadályozni a szakvezető. A Veszprém eközben hangyaszorgalommal dolgozott, 21-24-nél már-már készülhettek egymás megölelésére, ám Szalai vezérletével felzárkózott a házigazda - amely azonban az utolsó két akciónál hibázott.

Valamennyi tudását

Az ezt megelőző nyitó játékban még semmi jele nem volt annak, hogy a heti hármat (jobb esetben négyet) edző ,,nyelviskolások" majd kemény diónak bizonyulnak. Öröm volt nézni Lehóczky L. szerváit, aki egyszer úgy kínálta meg a veszprémiek liberóját, hogy annak valamennyi tudását össze kellett szednie - de az sem volt elég (13-7). A különbség kezdett kijönni, Lónárték nem egyszer ingerelték tapsra a közönséget (20-11). Nyári Sándor időkérései ekkortájt nem sokat számítottak, miképpen a cserék sem hoztak pluszt a Company-nál.

Egy-eggyel mentek neki a csapatok a harmadik szettnek, és amikor 6-3 után 7-8-ra fordított a Veszprém, a nézők közül kevesen lettek volna a Vegyész-röpisek helyében, ugyanis Dudás András érces hangja félig betöltötte a csarnokot. 10-10-et mutatott az eredményjelző, amikor Lónárt és Kovács Z. gyűjtött pontokat, és ezt a fórt - némileg még hozzá is téve - meg tudta tartani a VRCK, annak ellenére, hogy Czintuláék igyekezete nem lankadt.

A negyedik játszma nem sokban volt más, mint a második és a harmadik, legalábbis ami az eredmény szorosságát illeti. Csakhogy: ezúttal a Veszprém startolt jól (5-8, 7-11) és ez a Veszprém csökönyösen harcolt. A két vezetőedző közül Dudás András inkább cserélgetett, míg Nyári Sándor az időkérés lehetőségét használta ki. Utóbbi másodszor már számukra égető helyzetben döntött a rövid pihenő mellett, mert 19-18-ra fordított az észak-borsodi együttes. Volt még 21-21 és 22-21, de amikor a cserepadról bevetett Toronyai odaállt a nyitóhelyre, eldőlt, hogy ha kissé döcögősen is, de felmondja a "company nyelvleckét" a Vegyész.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Company Nyelviskola Veszprémi RC 3:1 (16, -25, 20, 21)
Kazincbarcika, 200 néző. V.: Mezei, Vári.

Vegyész RC: LEHÓCZKY L., Juhász, Gulyás, LÓNÁRT, Kovács Z., SZALAI. Csere: Szántai (liberó), Csizmadia, Lehóczky G., Toronyai M. Edző: Dudás András.
Veszprém: Puspán, CZINTULA, Cziczó, TÓTH T., Németh E., Seck. Csere: Horváth Á. (liberó), Kráml, Dolgos. Edző: Nyári Sándor.

Dudás András: – Változatos mérkőzést vívtunk a Veszprémmel. A második szett végén két banális hibát követtünk el, és az ilyen figyelmetlenség nem megengedett. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű találkozó, hogy ,,húzósabb" lesz, mint a Dunaferr elleni, s ez be is jött.
Nyári Sándor: – Talán az egyik idei legjobb játékát nyújtotta a csapat a kiváló kondiciókkal rendelkező egyik éremesélyes ellen. A látottak alapján a Barcika sikere megérdemelt, de nem ,,vertek rommá" bennünket, tisztességgel helytálltunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!