boon-sportoldal

2010.10.22. 20:26

Rally vb: kilencedik hely a teszten

<p>Turán Frigyes és Zsiros Gábor végre beleülhetett a gyári Ford Focus WRC-be – s a rali-világbajnokság katalán viadalának csütörtöki tesztjén nem vallott szégyent, sőt...</p>

A Synergon Turán Motorsport kettőse a kilencedik leggyorsabb volt a shakedown-on, ami egy kicsit még a fordosokat is meglepte, s ez a meglepetés kellemes volt.

„Mindössze huszonegy kilométert tettünk meg az autóval, úgyhogy a beállításokon nem is változtattunk, csak próbáltuk megismerni a Focust. A csapat azt mondta, a kilencedik hely jobb, mint amit elsőre vártak tőlünk, úgyhogy nagyon örülünk. A verseny azonban nem lesz sétagalopp, az első napon sokat megyünk majd murvagumival aszfalton, ami látványos közlekedést ígér, mégis azt hiszem, a valódi aszfaltos gyorsaságikon kerülhetünk közelebb az élmezőnyhöz. Folyamatosan tanulunk, s ez a verseny első napján is folytatódik majd” - mondta Turán Frici, aki hiba nélkül teljesítette a tesztet. Nem úgy a finn Kimi Räikkönen, aki a teszt első körében felborult a Citroennel, de úgy, hogy megsérült a bukócső, így a volt F1-es világbajnok nem tudja folytatni a versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!