boon-sportoldal

2010.10.09. 20:00

Kazár Miklós: „A bajnoki cím mindennél fontosabb!”

<p>Taktikus versenyzéssel felteheti a koronát idei szereplésére a HELL Racing Team quad versenyzője</p>

A rossz időjárási viszonyok miatt három hete el kellett halasztani a Short Track Quad Magyar Bajnokság utolsó futamát Kecelen. Az összetett elsőség legnagyobb esélyese, Kazár Miklós, a HELL Racing Team tagja abban bízik, most semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a kiválóan sikerült szezon utolsó megmérettetésén feltegye a koronát egész éves teljesítményére, és bajnokként zárja a 2010-es versenyévadot.

Kazár Miklós nem alaptalanul bizakodó, hiszen sorozatban nyerte a futamokat a Short Track Quad bajnoki szezonjában, így sokan már az idény elején fogadtak volna arra, hogy ő szerzi meg a bajnoki címet. Miután a HELL Racing Team versenyzőjének sikerült megőriznie kiemelkedő formáját az egész idény alatt, így már csak karnyújtásnyira van a végső győzelemtől. Ráadásul már három hete is készen volt a második motorja, most annyival jár előrébb, hogy mindkét KTM nyergében készülhetett a megmérettetésre.

- Hogyan telt az elmúlt három hét?

Kazár Miklós: - Rengeteget edzettem, hiszen egyrészt most jön az utolsó forduló a Short Track Quad bajnoki szezonjában, másrészt a jövő héten már a Mecsek Ralin kell helyt állnom. Fizikálisan a topon vagyok, így nagyon várom már a hétvégét.

- A múltkor éppen a verseny előtt lett kész a második motorja. Hát most volt ideje összeszokni vele…

Kazár Miklós: - Tökéletesen sikerült egy hullámhosszra kerülnünk, és be is állítottuk a két motort. Az egyiket száraz, míg a másikat esős időre, nehogy meglepetés érjen a futamon.

- A meteorológusok csípős időt, de napsütést jósolnak a hétvégére.

Kazár Miklós: - Igen hallottam, gyakran figyelem mostanában az előrejelzéseket. Ráadásul a Kecelringen állítólag most olyan a pálya, mint egy billiárdasztal, azaz minden adva van egy ragyogó versenyhez.

- A múltkor azt nyilatkozta, taktikusan fog versenyezni, kizárólag a bajnoki címre figyel…

Kazár Miklós: - Számomra a bajnoki cím mindennél fontosabb. Taktikusan fogok versenyezni, ha kell, a futam közben is matekozom, osztok-szorzok, hiszen 11 pont az előnyöm, azt mindenképpen szeretném megőrizni. Persze azért igyekszem a legjobbamat nyújtani, és ha lehet, futamgyőzelemmel búcsúzni az idei szezontól.

A Magyar Köztársaság Short Track Quad Nemzetközi Bajnoksága

A pontverseny állása: 1. Kazár Miklós 141 pont, 2. Benes László 130 pont, 3. Gyurján István 105 pont, 4. Régi István 98 pont, 5. Kunkli Tivadar 96 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!