boon-sportoldal

2010.10.20. 08:11

Kapaszkodnak, nem adják fel

<p>Beret - Nincs már pont nélküli csapat a megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokságban.</p>

Utolsóként csatlakozott az „egységgel” rendelkezőkhöz az Északi csoportban szereplő Beret gárdája, amely az elmúlt hét végén, hazai környezetben 1-1-re végzett Homrogddal.

– Kis falucska a miénk – kezdte Lovas Pál, a beretiek elnöke, aki egyben az alpolgármesteri tisztséget is betölti a településen. – Mindössze kétszáznyolcvan lelket számlálunk, s mivel a focit nagyon szeretjük, költségvetésünkből lecsípünk annyit, amennyire minimálisan szükségünk van. Polgármesterünk, Gulyás Károly szintén a szívén viseli a klub ügyes-bajos dolgait, így aztán haladunk, csináljuk, ahogyan csak tudjuk. Azt nem titkoljuk, hogy segítségre lenne szükségünk, a közeli Detek és Baktakék mellénk állhatna és akkor a Szárazvölgy hosszú távon reprezentálná magát a megyei fociéletben. Nem feltétlenül pénzbeni támogatásra gondolunk, segíthetnének nekünk például a húsz személyes kistérségi busszal is.

Másfél millióból

Mennyiből tudják kihozni a beretiek a megyei második osztályt? Lovas Pál szerint másfél millióból úgy, hogy a felszereléseket (például a cipőket...) minden játékos magának vásárolja meg. Az Észak-borsodiak nagyon várják azt, hogy Csányi Sándor, az MLSZ elnöke betartja ígéretét, amely így szól: az országos szövetség felkarolja a hátországot, ezáltal a kiscsapatok hamarosan megszabadulnak a nevezési díjtól, a játékvezetői költségtől és a regisztrációs kiadásoktól.

– Ezek nekünk mintegy hatszáz ezret hoznának a konyhánkra! – folytatta az elnök. – Rögtön fel is lélegeznénk, aztán ha dűlőre jutnánk a detekiekkel, ahonnan az ifikkel együtt vagy tízen járnak hozzánk focizni, valamint megegyeznénk a baktakékiekkel – tőlük öt futballista szolgál nálunk –, máris nyert ügyünk lenne. Jóllehet, a táblázatra pillantva, pillanatnyilag semmi nem indokolja optimizmusunkat, az 1 pontocskánk édeskevés, az előttünk lévő Nekézsenynek 7 van... Nyerhető összecsapásokat buktunk el, ahogyan ilyenkor lenni szokott, a labdák a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattantak, a helyzetek kimaradtak.., de a remény hal meg utoljára, kapaszkodunk, nem adjuk fel. A jövőben is szeretnénk értelmes elfoglaltságot biztosítani fiataljainknak, az idősebbeket pedig elvárjuk a bajnoki meccseinkre. Nem akarunk kiesni, s valami azt mondatja velem, hogy nem is fogunk!

Építkeztek

A beretiek új pályával gazdagodtak. 13 millió 800 ezer forintból varázsoltak 140 négyzetméteres öltözőépületet, ezzel is jelzik, hogy komoly terveik vannak.

ÉM- KT

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!