boon-sportoldal

2010.10.21. 10:01

Hogyan juthatna pénzhez a DVTK?

<p>A DSM Nonprofit Kft. csak akkor tud fizetni a DFC Kft.-nek, ha az önkormányzattól pénzt kap.</p>

Dudás Hunor, a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. ügyvezetője, az Észak-Magyarország szerdai számában többek között arról is szót ejtett, hogy a gazdasági társaság többségi tulajdonosával, a Borsodsport Invest Kft.-vel szemben a másik – a korábbi száz százalékos – tulajdonos, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. nem teljesítette a vállalásait, és emiatt a sportszervezet gazdálkodása nem tud abban az irányban haladni, amelyet a tulajdonosi kör korábban elhatározott, meghatározott.

Nem kapta meg

– Nemrégiben kaptam tájékoztatást arról, hogy milyen vállalásokat tett annak a cégnek a nevében az önkormányzat, amelyet én vezetek, de sajnos nem kaptam meg hozzá azokat az eszközöket, amelyek révén ezt teljesíteni tudnánk – jelentette ki megkerésésünkre Nagy Béla, a DSM Nonprofit Kft. ügyvezetője, majd így folytatta: – Pénzre lenne szükség ahhoz, hogy a törzstőke emeléssel összefüggő befizetést teljesíteni tudjuk a DFC Kft. felé, de az a forrás, ami ehhez tervezve lett még nem áll rendelkezésünkre. Úgy tudom, hogy a DSM területén lévő ingatlan értékesítéséből – annak a területnek az eladásából, ahol most egy kereskedelmi egység épül – a korábban befolyt bevétel mellett, most a vételár második részének kellene megérkeznie. A szóban forgó terület adás-vételi szerződésében az szerepelt, hogy a vételár második részét barterben kapja meg a DSM, jelesül a sportingatlan infrastruktúrájának a fejlesztésére fordítódik, egy bizonyos összegű építőipari munka elvégzésével, de a vevőnek az a vállása időközben, mivel nincs tervben ilyen fejlesztés a DSM részéről, forintra átváltódott, és arról született egyezség, hogy készpénzben fizetik meg. Technikai okok miatt oly formában, hogy vásárolnak a DSM-től egy újabb területet az átváltott barter megállapodás értékével megegyező összegben, és vevő a birtokába került területet azonnal az önkormányzat részére ajándékozzák, térítésmentesen átadják a tulajdonjogát. Erre azonban addig nem kerülhet sor, amíg az általuk már birtokba vett területet, az ott talált veszélyes hulladéktól meg nem tisztítjuk. Jelzem, ez már folyamatban van, úgyhogy ez a kevésbé problémás része az ügynek. A nagyobb gond az, hogy a DSM tulajdonosi köre, amely a többségi tulajdonos, miskolci önkormányzat mellett, a Magyar Állam és a Cash & Limes Zrt. érdekeltségébe tartozik, nem járult hozzá, egy újabb terület eladásához. Ez ügyben kellene egyeztetnie a város új vezetésének a DSM Nonprofit Kft. másik két tulajdonosával, és erről írásban már tájékoztattam dr. Kriza Ákos polgármester urat, és az önkormányzat jogászát is. Vagyis elviekben az érintettek tudják, ismerik a problémát.

ÉM-BCS


A Haladás nem az az irány

eszak | 2010.10.20 08:56
Nem a pletykákkal foglalkoznak, hanem a DSM Nonprofit Kft. teljesítésére várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!