boon-sportoldal

2010.09.07. 13:04

Indul a profi- és a Dever-korszak

<p>Ma 19 órától a Ferencváros otthonában elkezdi a Mol Liga 2010/2011-es évadját az MJJSE.</p>

A Maciknál az idei nyár sem telt eseménytelenül, sőt, talán a klub történetének legnagyobb vállalkozásába kezdett az egyesület vezetése. A sárga-feketék amatőrről profira váltottak (legalábbis elindultak ezen az úton), ennek következményeként neves hokisok igazoltak a Népkertbe, és a vezetőedző személye is megváltozott – Robert Dever érkezett Kanadából, akivel  pályaedzője, Mayer Péter társaságában beszélgettünk. „Ön és a csapata is kész a rajtra?" – tettük fel a kérdést a tengerentúli mesternek.

– Persze – vágta rá a 40 esztendős szakvezető, aki az eddigi legpozitívabb dolgokról is beszélt. – A felkészülési mérkőzéseken aratott győzelmeknek örülök, örültem leginkább. Az mindig, még a ráhangolódás időszakában is jó, ha egy csapat érzi a siker ízét, annál is inkább, mert tudomásom szerint ilyen nem sűrűn történt az MJJSÉ-vel a múltban. A játékosok azonban látták, hogy ha keményen dolgoznak, akkor annak megvan a fizetsége. Az utolsó találkozón, múlt kedden viszont kikaptunk az Iglótól, mert nem voltunk elég jók. Ez figyelmeztetés volt, ugyanis a győzelmek maguktól nem jönnek...

Az öltözködéssel

Robert Devert július 7.-én nevezték ki a Jegesmedvék vezetőedzőjének és augusztus 5-én érkezett Miskolcra. Vajon hogyan értékeli az azóta eltelt időszakot? – kíváncsiak voltunk rá.

– A csapat tagjai kezdik megtapasztalni, hogy mit jelent profinak lenni. Nekem azt, hogy úgy élek, úgy szervezem a napomat, hogy mindent a hokinak rendelek alá. Ez egy életmód, amelynek az a lényege, hogy amikor kell, a pályán, a jégen nyújtsd a legtöbbet. Számomra az is fontos, hogy már a meccs előtt úgy jelenjünk meg, mint egy egységes csapat, ezért kértem a játékosokat, jöjjenek ingben, megfelelő nadrágban... Otthon, Kanadában már a tíz éves gyerekeket így nevelik, a mentális ráhangolódás az öltözködéssel kezdődik.

Az észak-amerikai tréner elmondta még: igyekezett „összemixelni" a régieket, valamint a most érkezetteket, valamint azt is, hogy a remélt győzelmek mellett azt szeretné, ha az MJJSE fejlődne, időről-időről többet mutatna.

– Létezik-e hierarchia? – kérdezett vissza Robert Dever. – Válasszuk ketté: a fiataljaink egy tanulási folyamat részesei, esélyt kaptak rá, hogy velünk készülhessenek. Az idősebbek egyenlőek, az ő esetükben az a mérvadó, hogy mit csinálnak és hogyan, ettől függ, mennyi időt kap valaki a jégen.

A kanadai edző nem ismeretlen a honi jégkorongos társadalomban, hiszen a Budapest Stars-nál munkálkodott, így abszolut képben van az első ellenfelet, a Ferencvárost illetően.

– Néhány játékosukat ismerem és biztos vagyok benne, hogy jók lesznek ebben a szezonban. Nem nézünk könnyű vendégség elé, de jó eredményt akarunk elérni.


Az MJJSE kerete

Kapusok: Duschek Dávid, Gyenes Dávid.

Védők: Andrew Derton, Matthew Waddell, Láda Balázs, Láda Péter, Egri Gergő, Gőz Balázs, Orosz Szilveszter.

Csatárok: Casey Bartzen, Josh Bonar, Martin Saluga, Vladimir Dubek, Dusan Sijka, Rafaj Attila, Szilágyi Levente, Korpos Gergő, Urbán Péter, Budai Roland, Dányi Róbert, Kállai Csaba, Kis Attila.

Vezetőedző: Robert Dever. Pályaedző: Mayer Péter. Masszőr: Fister József.

 

Ezek is érdekelhetik