boon-sportoldal

2010.09.28. 10:18

Grand Prix sztárok Miskolcon

<p>Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőt rendeznek salakmotorban, a hét végén Miskolcon.</p>

A kétnaposra tervezett esemény, amelyből egy esetleges szombati esős időjárás esetén akár háromnapos is lehet, – hiszen a sorozat kiírója tartaléknapként a vasárnapot jelölte meg – pénteken délután kezdődik. Ugyanis 15 órától tartják a résztvevő négy csapat tagjai számára a szabadedzést, amelyen összesen 20 versenyzőt, köztük több Grand Prix-menőt láthat a publikum. Ugyanis a házigazdák, a Speedway Miskolc erre a napra megerősített keretében a két legjobb magyar fiú, Magosi Norbert és Tabaka József mellett három sztár, a lengyel Rune Holta, a dán Nicki Pedersen és az amerikai Greg Hancock kapott helyet a csapatban. A címvédő ukrán Kaskad Rovnó ötfős gárdájában szóhoz jut majd Andrej Karpov, aki ebben az évben a lengyel I. ligában szereplő RKM ROW Rybnik tagjaként már járt Miskolcon, hasonlón a mostanra szintén rovnóivá váló Tomasz Chrzanowskihoz, aki múlt héten pénteken még a GTZ Grudziadz színeiben motorozott a népkerti pályán. Ami pedig a további két, az indulásra felkért csapatot illeti (ugyanis ebben az évben nem rendeztek selejtezőt a döntőbe jutásért): a lengyel Falubaz Zielóna Góra a BEK-döntőre leadott névsorában mindössze két olyan versenyző található, akik részt vettek a csapat múlt vasárnapi, lengyel Extraligában játszott döntőjének visszavágóján (amelyet egyébként elbuktak az Unia Lesznó ellenében). Értelemszerűen nincs közöttük Gerg Hancock, aki ugye éppen a Miskolcot erősíti, ott van viszont a négy éve a lengyel együttesnél versenyző, dán Niels Kristian Iversen, valamint a lengyel Rafal Dobrucki, aki eddig kétszer szerepelt BEK-győztes csapatban.

Jönnek az oroszok

Az orosz SK Turbina Balakovó csapata úgy tűnik nagyon szeretné elhódítani a serleget, ugyanis erős együttessel érkeznek, nálunk motorozik majd a svéd Andreas Jonsson, aki például 7 és 6 éve is csapatvilágbajnoki címet nyert, és jelenleg is a Grand Prix-sorozat egyik meghatározó alakja. Rajta kívül jelen lesz még a lengyel Grzegorz Walasek, aki több lengyel élcsapatban is megfordult már. És, hogy az oroszok mennyire készülnek azt az is jelzi, hogy látva a nevezett csapatok listája egy változtatást is eszközöltek a korábban leadott névsoron, így a GP-től az idén visszavonult ausztrál Leigh Adams is őket erősíti.

A felsorolt motorosokat persze nem csak a szabadedzésen, hanem a szombaton 15 órakor kezdődő versenyen is láthatják majd nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!