boon-sportoldal

2010.09.01. 15:15

A sikeres folytatáshoz alapok kellenek

<p>Interjú Sántha Gergellyel, a Borsodsport Invest kft. ügyvezetőjével.</p>

Kedden látott napvilágot, hogy a DVTK labdarúgócsapatát működtető cégben, a DFC Kft.-ben többségi tulajdont szerezhet a Borsodsport Invest Kft. Ez utóbbi társaság ügyvezetőjét, Sántha Gergelyt kérdeztük, aki írásban válaszolt.

- A DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-ben – a június 24-én, a miskolci önkormányzati közgyűlés elé terjesztett szándéknyilatkozattal ellentétben – mégsem a vételi ajánlatot tett Arago Befektetési Holding Zrt., hanem ez utóbbi cég tulajdonában lévő Borsodsport Invest Kft. szerzett, szerezhet 51,6 %-os üzletrészt szeptember 9-én, amennyiben ezt a következő képviselő-testületi ülésén jóvá hagyják. Miért van szükség a Borsodsport Invest Kft. közbeiktatására?

Sántha Gergely: - Elöljáróban fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az Önök által feltett kérdésekre adott válaszok a Borsodsport Invest Kft. és Miskolc Megyei Jogú Város közös álláspontját tükrözik. Visszatérve a kérdésre: nincs különösebb jelentősége, a holding cég a különböző befektetései kezelését önálló cégekben szokta megvalósítani. A Borsodsport Invest fő profilja a diósgyőri futball fejlesztése. Az ehhez a jövőben esetlegesen szükséges egyéb feladatok megoldása is a céghez lesz köthető.


 

- A Borsodsport Invest Kft. a DFC Kft.-ben, vagy a diósgyőri labdarúgás egészében gondolkozik, vagyis érdekelt-e, tervezi-e a sport infrastruktúra teljes kiépítését, pályák, kiszolgáló létesítmények megépítését, az utánpótlás, a közelmúltban útjára indított akadémiai rendszer működtetését?

Sántha Gergely:  - A sikeres csapat működtetéséhez mindenképpen szükséges a stabil utánpótlásbázis kiépítése, és az alapinfrastruktúra elfogadható szintre fejlesztése.


 

- Az Arago Zrt. érdekeltségeibe került cégek közül nem mindegyik maradt meg cégcsoport portfóliójában, sok közülük 1-2 év után értékesítésre, eladásra került. Milyen sors vár a DVTK-ra? Kistafírungozás és eladás, vagy hosszabb távú birtoklásról lehet szó, mi indokolja egyik vagy másik döntést?

Sántha Gergely: - Nem időszerű a kérdés, még tulajdonba sem kerültünk.


 

- Melyek az első legfontosabb lépések, amelyeket az elkövetkező napokban meg kell tenniük, illetve személy szerint ki(k)re bízták az operatív munka irányítását, ki követheti Nagy Bélát a DFC Kft. ügyvezetői posztján?

Sántha Gergely: - Alapvetően a transzparens, átlátható működés feltételeinek megteremtése, és a bajnokságban történő szereplés sikeres folytatásához nélkülözhetetlen alapok lefektetése a kezdeti cél.


 

- A sportvállalkozások felkészült tulajdonosai vallják, egy ilyen cégnél két kulcspozíció van: az egyik az ügyvezetői poszt, a másik a sportszakmai irányítás. Ez utóbbinál, a szakvezető személyét illetően terveznek-e változtatást a közeljövőben, és ha igen, akkor kiben, milyen típusú edzőben gondolkoznak?

Sántha Gergely: - A tulajdonba kerülést követő sajtótájékoztatón ismertetjük az elképzeléseinket részletesen.


 

- Talán ezzel kellett volna kezdeni, hiszen a legtöbb DVTK szurkolót bizonyára ez foglalkoztatja: milyen sportszakmai célokat kívánnak megvalósítani a jövőben, és ezen belül a mostani szezon végére szeretnének-e feljutó, NB I-es csapatot csinálni, vagy 2012 lehet a visszatérés éve az élvonalba?

Sántha Gergely: - A lehetőségekhez mérten a legjobb eredményt szeretnénk minél hamarabb elérni. A részletes célokat a sajtótájékoztatón ismertetjük.

- Észak-Magyarország -

Ezek is érdekelhetik