boon-sportoldal

2010.09.24. 21:07

A futamdöntetlenek napja a Népkertben

<p>Tíz menetben is egálra végzetek a csapatok, de a vendégek nyertek.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga alsóházi rájátszásának 5. fordulójában elmaradt Speedway Miskolc – GTZ Grudziadz meccset pótolták be pénteken Miskolcon, a Népkertben. Eredetileg a múlt héten vasárnap játszották volna le a mérkőzést, de hiába érkezett meg a vendégcsapat, és próbálta meg használhatóvá tenni az eső által agyonáztatott salak ovált a rendező klub, nem jártak sikerrel. Emiatt újra ide kellett utazniuk a grudziadzi motorosoknak, akik ezúttal sem porszáraz pályára mehettek ki szemlét tartani. De ez alkalommal lehetett rajta motorozni a napfényes őszi időben.

Az első két futam annak ellenére döntetlennel zárult, hogy a lengyel csapatból csak egy versenyző jött ki a rajtra. Ugyanis az elsőben Kaczorowski ,,elfelejtett” kimotorozni a depóból, a másodikban pedig második junior hiányában voltak egykék. Ez azonban nem zavarta őket, kihozták a maximumot, mindkétszer első lett a versenyzőjük, így két futamdöntetlennel indult a csata (6-6). A harmadik után sem szerzett előnyt egyik csapat sem, mert bár újra grudziadzi részsikert könyvelhettünk el, Tihanyinak és Benczének is sikerült megelőznie a poroszkáló Zurawskit. A negyedik menetből újra a maximumot hozta ki a lengyel gárda, de ezúttal már két versenyzővel: mivel Tabaka nem tudta megszerezni a második helyet Mroczkától, így két grudziadzi végzett ez élen (10-14). Az ötödik ,,próbán” sem jelent meg Kaczorowski, mint kiderült a motorja használhatatlanná vált, de Brzozowski ezúttal is remekül ment és nyert, döntetlenre mentve ezzel ezt a részt. A folytatásban előbb az első majd a második hazai sikernek örülhetett a publikum. Előbb Tabaka vette el az első helyet Chrzanowskitól, majd Magosi ügyesen tartotta maga mögött Buczkowskit, ráadásul a Tabaka-féle sikernél Lőrincznek sikerült megelőzni Zurawskit, így a hatodik futamban először volt részsikere az SM-nek, és a hetedik futam egálja után csak két pont volt a két együttes között (20-22). A 8. után viszont már egyenlő volt az állás! Tabaka ugyanis remekül rajtolt, és megnyerte az elsőségért vívott csatát Brzozowski ellenében, a Kaczorowski távolléte miatti háromemberes menetben. A következő körözésben Magosi viszont alulmaradt a futamgyőztes Chrzanowskival szemben, de maradt a döntetlen, mert Nagy R. lett a harmadik. A10. csatára Bencze ki sem jött, Tihanyinak pedig a harmadik körben megállt a motorja, műszaki hiba miatt nem ért célba, így a 0-5-ös részsikerrel megugrott a GTZ (27-32). A folytatásban egymás után három futmadöntetlen született, előbb Chrzanowski aratott sima győzelmet, úgy hogy csapattárs nélkül ment, majd Tabaka élhetett át hasonlót, hiszen Bencze technikai problémája miatt ekkor sem ment, és ennek ellenére a fiatal SM-s versenyző a két lengyel vetélytársa előtt végzett, aztán pedig Buczkowski nyert egy érdekes menetet, amelynek második körében Zurawski kiállt, Magosinak pedig a második helyen haladva lelassult a motorja, és épphogy be tudta fejezni a futamot a harmadik helyen (36-41). Az utolsóelőtti harcra sem jött ki Bencze, Brzozowski nagy fölénnyel nyert Nagy R. előtt, a végén pedig Magosi és Buczkowski órási küzdelmével zárult az összecsapás, és hazai sikerrel, ami egyben a tizedik futamegált eredményezte.

Valószínűleg nem vasárnap

Az SM a versenykiírás szerint vasárnap a Rybnik vendégeként zárná a szezont Azonban a lengyel klub pénteken jelezte a miskolciak felé, hogy mivel a hét utolsó napjára városukba jelentős csapadékot jósolnak, így inkább a jövő héten szerdán játsszák le a meccset. Az SM természetesen belement a halasztásba, és amennyiben szombat a sorozat szervezője, a Lengyel Motorsport Szövetség is áldását adja erre, akkor nem kelnek útra a miskolciak a hét végén.

 

 

 

 

 


 

Tények

Speedway Miskolc – GTZ Grudziadz 41-48
Miskolc
, 300 néző. V.: Fdya (lengyel).

Speedway Miskolc: Tabaka 12, Magosi 11, Nagy R. 6, Tihanyi 6, Lőrincz 4, Bencze 2.
GTZ Grudziadz: Brzozowski 13, Buczkowski 13, Chrzanowski 12, Mroczka 9, Zurawski 1, Kaczorowski -.

 

 

 

 


A salakmotoros lengyel I. liga állása

Felsőház, az 1-4. helyért
   m gy d v mpk mp bp öp
 1. Marma Hadykówka Rzeszów 11 6 1 4 +101 13 4 17
 2. Lokomotiv Daugavpils 11 4 2 5 +73 10 3 13
 3. Start Gniezno 11 5 1 5 -49 11 1 12
 4. Lotos Wybrzeże Gdańsk 11 5 - 6 -125 10 2 12
Alsóház, az 5-8. helyért
   m gy d v mpk mp bp öp
 5. GTŻ Grudziądz 11 9 - 2 +164 18 4 22
 6. PSŻ Lechma Poznań                11 7 - 4 +124 14 4 18
 7. RKM ROW Rybnik 11 5 - 6 -32 10 2 12
 8. Speedway Miskolc 11 1 - 9 -256 2 0 2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccseken elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol (pontszám egyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntik el a helyezéseket)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Speedway Miskolc vs. GTŻ Grudziądz élőben a BOON-on!

boon | 2010.09.24 18:02
A salakmotoros lengyel I. liga alsóházi, 5-8. helyéért zajló rájátszásának 5. fordulójában, a múlt héten vasárnap a pálya használhatatlansága miatt elmaradt Speedway Miskolc – GTZ Grudziadz összecsapást pótolták be a csapatok pénteken 16 órától, Miskolcon, a Népkertben. A viadalról élőben tudósítottunk portálunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!