boon-sportoldal

2010.09.27. 17:06

A Bőcs Diósgyőrben verné a Nyíregyházát

<p>A Bőcs KSC NB II-es labdarúgócsapata a Diósgyőri VTK idegenbeli legyőzése után, a következő két tétmeccsét is megnyerte.</p>

A BKSC a múlt héten a Magyar Kupában jutott a 32 közé, vasárnap pedig bajnoki meccsen, a dobogó harmadik fokán álló Újpest FC tartalék együttesét ütötte ki a Budapesten elért 4-0-s sikerrel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vesztett pontok tekintetében, nem állnak rosszabbul a második helyezett Diósgyőrnél, és ha elmaradt meccsükön, a Vecsés ellen is begyűjtenék a három pontot, akkor dobogóra kerülhetnének.

– Bár a a Vecsés elleni meccset, amelynek egyelőre még nincs meg az időpontja pályaválasztóként játsszuk, az is egy idegenbeli mérkőzés lesz, lévén a bőcsi pálya árvíz utáni felújítása miatt, ezen az őszön igazi hazai meccset nem tudunk rendezni – mondta Tóth László, a Bőcs KSC szakmai igazgatója. – Korábban sokszor hallottuk azt, hogy a rossz minőségű, kisméretű játékterünk miatt vannak viszonylag jó eredményeink, és erre szeretnénk rácáfolni ezen az őszön, amikor minden meccsünket idegenben játszva akarunk figyelemreméltó eredménysort produkálni. És, hogy mit nevezek figyelemreméltónak? A dobogós helyet, illetve tovább megyek, az első helyet. Harcban akarunk lenni a bajnoki címért, úgy vélem, hogy nem rosszabb a csapatunk, mint a DVTK-é, vagy a Nyíregyházáé. A Diósgyőr ellen ezt már bizonyítottuk, és a jövő hét végén a Nyíregyháza ellen is hasonló eredményt akarunk elérni. Ezzel a meccsel kapcsolatban szó van arról, hogy a DVTK-nak a Vác elleni, szombati bajnokiját követően egy nappal, mi is Diósgyőrben fogadhassuk a Nyíregyházát, és ha ebben dűlőre tudunk jutni a diósgyőri vezetőkkel, illetve a pálya fenntartójával, akkor szinte biztos, hogy a nézőket ingyen engedjük majd be a stadionba.

Együttműködés a DVTK-val

Arra a felvetésünkre, hogy ahhoz képest, hogy milyen döcögősen indult a Bőcs KSC számára az idény, meglehetősen nagy étvágyuk lett mostanra, a szakmai igazgató annyit mondott, hogy a gyengébb rajtnak megvan az oka.

– Tudom, hogy hol van a helye a magyar futballtérképen a Bőcscsapatának, és azon belül is megyében hol a helyünk, de a régió legnagyobb klubjával, a DVTK-val megvan a közös szándék az együttműködésre, és megvolt hetekkel, hónapokkal ezelőtt is – mondta Tóth László. – Ennek jegyében szorgalmaztam, segítettem a Diósgyőrbe kerülését Rakovicnak, Szabó P.-nek, valamint két korábbi játékosunknak, Menougongnak és Abdouramannak is azt tanácsoltam, hogy csak akkor legyenek ebben a szezonban a mi játékosaink, ha nem szűnik meg a bizonytalanság a DVTK körül, vagyis, ha nem jön az új befektető. Mivel az említett négy játékos elvileg akár nálunk is folytathatta volna, nem beszélve további olyan ma Diósgyőrben játszó labdarúgókról, akik eljöttek volna, ha nem rendeződik a helyzet, ezért erre való tekintettel csak az átigazolási időszak végén szerződtettük le jó néhány olyan futballistát, akik az elmúlt hetekben meghatározó teljesítményt nyújtottak. Úgy érzem, hogy jó csapat kezd összeállni, mint mondtam: olyan, amelyik az ősz végére dobogós lehet.

"Mindig, mindenhol győzni akarunk"

A Bőcs KSC szakmai vezetőjétől azt is megkérdeztük, hogy miért van szükség olyan csapatra a Hernád-partján, amelyik a bajnoki címért küzd, hiszen ha ez a küzdelmük sikerrel zárul, akkor az NB I-ben kellene folytatniuk, és vélhetően ennek gátat szabnának a település anyagi lehetőségei.

– Sportemberek vagyunk, mindig mindenhol győzni akarunk – jelentette ki Tóth László. – Ha a bajnokság végén az első helyen végeznénk, akkor majd eldöntenénk, hogy hogyan tovább. Jelzem, nem az a célunk, hogy az önkormányzat büdzséjét továbbá terheljük sportcélú kiadásokkal, sőt ha rajtam múlna 40 százalékkal csökkenteném az ilyen célú kiadásokat. Lehet úgy tűnik, hogy a Bőcs KSC ellen beszélek, de erről szó sincs. A labdarúgócsapatot működtető kft életében új fejezet nyílik abban az időpontban, ahogy a parlament által elfogadott, a kiemelt sportágakban szereplő sportszervezeteket érintő törvény hatályba lép. Jó sportmenedzseri munkával, ami hiszem, hogy megvalósítható, olyan új támogatók, szponzorok vonhatók be a sportfinanszírozásba, akik eddig csak figyeltek minket. Belépésükkel elérhető lenne a jelenlegi finanszírozási rendszer átalakítása, vagyis ha az önkormányzattól kevesebb pénz érkezik a Bőcs KSC-hez, az nem egyenlő azzal, hogy kevesebb pénzből fog gazdálkodni a klub.

ÉM-BCS

 

Ezek is érdekelhetik