boon-sportoldal

2010.09.09. 14:37

8200 méterről akar lesíelni Wetzl Péter

<p>Wetzl Péter és társai legkésőbb szeptember 12-én csatlakoznak a „Magyarok a világ nyolcezresein” mászó expedícióhoz, hogy együtt induljanak a Himalája 8201 méter magas csúcsára.</p>

Habár a vízumok késése miatt a síalpinista, valamint a vele utazó Mécs László és Gál László a tervezettnél egy nappal később indulhat csak tovább a tibeti határra, várhatóan ez nem befolyásolja az eredeti ütemtervet. Katmanduba érkezését követően a nepáli főváros alaposabb megismerésére is lehetősége nyílt Wetzl Péteréknek a szükséges vízum késése ugyanis egy napos csúszást okozott a magyar síalpinistának és társainak.

„Jól vagyunk, sok időnk maradt Katmanduban barangolni és néhány hiányzó eszközzel kiegészíteni felszerelésünket” – írta Péter rövid levelében.

Erőss Zsolt is tagja az expedíciónak

Ahogyan a helyzetjelentésből kiderül, amint a kellő okmányok megérkeznek, körülbelül 12 órás utazással érik el Tibetet. Az út a heves esőzések és a rossz közlekedési viszonyok miatt nyúlik fél naposra. Ezt követően még nagyjából három napra lesz szükségük, hogy a 4910 méter magasan fekvő alaptáborba érjenek és csatlakozni tudjanak a Kollár Lajos vezetette mászó expedícióhoz, amely tegnap érkezett a Cho-Oyu alaptáborba.

A magyar magassági csúcstartó síalpinista, Wetzl Péter azt tervezi, hogy a világ hatodik legmagasabb csúcsáról, a Cho-Oyuról (8201 m) síel le. Péter a „Magyarok a világ nyolcezresein” mászó expedícióhoz - amelynek tagja többek között a lábamputációjából felépülő Erőss Zsolt is - csatlakozva mássza meg a „Türkiz Istennőt”. Szintén szeptember 12-én csatlakozik a mászókhoz a Péterrel együtt utazó Gál László és Mécs László expedíció tag is, akik közül utóbbi szintén síléccel kívánja meghódítani a csúcsot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!