boon-sportoldal

2010.08.23. 07:10

SM: Újabb vereség, lyukas helyekkel

<p>Minimális matematikai esélye még van a bennmaradásra az Speedway Miskolcnak, de a kiesésre sokkal nagyobb.</p>

Az idei évben, fennállásának első lengyel I. ligás szezonjában, az eddigi egyetlen győzelmét éppen mostani ellenfele, az RKM ROW Rybnik ellen aratta a Speedway Miskolc együttese. Az alapszakaszban, a győzelem napján, május 9-én, 50-39-re végeztek egymással a csapatok Miskolcon, és bár nagyon kellett volna az újabb siker a hazai gárdának ahhoz, hogy esélye legyen a bennmaradásra, sztárjaik nélkül álltak ki.

Hiányoztak

Scott Nicholls és Ales Dryml távolléte, valamint az, hogy csak hat versenyzővel jelentek meg hazai környezetben, jelezte, hogy anyagi nehézségei változatlanul fennállnak az SM-nek. Pedig tudvalévő volt, hogy esetleges vereség gyakorlatilag a kiesést jelentheti a miskolci salakosok számára. Az első két futam ezt vetítette előre, a vendégek tartalékként érkezett versenyzője, R. Fleger két elsőséget gyűjtött be, és ezekben a csatákban csak Magosinak volt egy második helye, Tabakának meg egy harmadik (3-9). A következő két menetben is csak két pontszerzője lett a hazai gárdának, Wright harmadik-, Tabaka pedig ezúttal egy második helyet fogott – az utolsó kanyaros előzésével (6-18). Az első pályakarbantartás után Wright megszerezte az SM első győzelmét, foghíjas mezőnyben, ugyanis R. Flegert szalagérintés miatt kizárták (10-20), majd két futamdöntetlen következett, amelyek közül az elsőben Tabaka kettő, Szatmári pedig egy pontot gyűjtött, a folytatásban pedig Magosi kihozta a maximumot. Egyedüli miskolciként indult, mert a tartalékként nevezett Lőrinczet be sem küldték, de Magosi így is az első lett, pedig mögötte Karpov mindent elkövetett, hogy meg tudja előzni (16-26). A két csapat ütközetének közepén Szatmári és Tabaka remekül összedolgozott, előbbi lezárta az utat a rybniek elől, utóbbi pedig az élre tört, és a kockás zászlóhoz a két hazai versenyző érkezett meg előbb, az első kettős sikert aratva (21-27). Aztán megint Magosi lett egyke – Lőrinczet most sem küldték ki – de ezúttal csak második tudott lenni.

Még lehet számolgatni

A 10. menetben viszont az első, ekkor a kettős hazai sikert Karpov akadályozta meg, aki a második körben megelőzte az addigi második Wrightot (27-33). A következő megméretésben Szatmári maradt egyedül, ugyanazért, amiért korábban Magosi, de neki csak a harmadik hely jutott. Aztán jött Tabaka futamgyőzelme, és Wright előzése a célvonal előtt néhány centivel, amivel a harmadik lett, majd eggyel később, Magosi két pontja a 13. menetben (34-44). Az utolsó két futam ugyan hazai szempontból jól sikerült, hiszen előbb Tabaka nyert és Szatmári a harmadik lett, majd a záráson Magosi sikere mellett Wright lett a második, de a vereséget már nem tudta elkerülni az SM. És ezzel együtt valószínűleg a kiesést sem. Mert bár lehet még matematikázni, de győzelmek nélkül minek.


Jegyzőkönyv

Speedway Miskolc – RKM ROW Rybnik 43-47
Miskolc, 500 néző. V.: Nowak (lengyel).

Speedway Miskolc: Magosi 15, Tabaka 14, Wright 8, Szatmári 5, Nagy R. 1, Lőrincz 0.
RKM ROW Rybnik: Nermark 12, Karpov 10, Jamrozy 9, R. Fleger 8, Pyszny 4, Domanski 4.


Salakmotor eredmények

Lengyel I. liga, rájátszás, 2. forduló

Felsőház:
Lokomotiv Daugavpils – Marma Hadykówka Rzeszów 45-45,
Start Gniezno – Lotos Wybrzeze Gdansk 57-33.

Alsóház:
PSZ Lechma Poznan – GTZ Grudziadz 42-48


A lengyel I. liga állása

m gy d v mpk mp bp öp

Felsőház, az 1-4. helyért

1. Lotos Wybrzeże Gdańsk 8 5 - 3 -18 10 2 12
2. Marma Hadykówka Rzeszów 8 4 1 3 +38 9 2 11
3. Lokomotiv Daugavpils 8 3 1 4 +33 7 2 9
4. Start Gniezno 8 3 - 5 -53 6 0 6

Alsóház, az 5-8. helyért

5. GTŻ Grudziądz 8 7 - 1 +161 14 3 17
6. PSŻ Lechma Poznań 8 4 - 4 +31 8 2 10
7. RKM ROW Rybnik 8 4 - 4 -6 8 1 9
8. Speedway Miskolc 8 1 - 7 -186 2 0 2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccseken elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol (pontszám egyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntik el a helyezéseket)


 A 3. forduló műsora, augusztus 29. (vasárnap)

Felsőház:
Marma Hadykówka Rzeszów – Lotos Wybrzeze Gdansk,
Start Gniezno – Lokomotiv Daugavpils.

Alsóház:
GTZ Grudziadz – RKM ROW Rybnik,
Speedway Miskolc – PSZ Lechma Poznan.Salakmotoros lengyel I. liga, rájátszás: Speedway Miskolc vs. RKM ROW Rybnik élőben!


 

boon | 2010.08.22 19:15
A salakmotoros lengyel I. ligában a Speedway Miskolc az RKM ROW Rybnik csapatát fogadta a miskolci arénában 17 órától. A viadalról élőben tudósítottunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!