boon-sportoldal

2010.07.04. 10:39

Már a rájátszást tartják szem előtt

<p>A legerősebb összetételben állítaná ki az SM-t a klubvezető.</p>

A salakmotoros lengyel I. ligában ezen a hét végén szünet lenne, de két csapat kivételével pályára lépnek az együttesek, ugyanis három korábban elmaradt meccset is vasárnap pótolnak. Köztük a 3. fordulóban a lengyel köztársasági elnök halála miatt elhalasztott Speedway MiskolcLotos Wyberzeze Gdansk összecsapást is, amelyet vasárnap 17.30-tól rendeznek meg Miskolcon, a népkerti pályán.

– A gdanski csapat a lehető legerősebb összeállításában fog érkezni, soraiban a Grand Prix sztár Magnus Zetterstroemmel, mégpedig azért, mert tisztában vannak a meccs fontosságával – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Ugyanis ez egy nagyon fontos meccs lesz, hiszen szinte biztos, hogy hozzánk hasonlóan ők is az alsó négyesnek lesznek a tagjai a rájátszásban, ahová az egymás elleni pontokat, beleértve a bónuszokat is, magunkkal visszük. Mi is szeretnénk a legerősebb csapatunkkal kiállni, de hazudnék ha azt mondanám, hogy jól vagyunk elengedve anyagilag, sokkal inkább igaz az, hogy teljes mértékben le vagyunk tojva azok által, akik ígérték, hogy tennének értünk valamit. Pedig ez az utolsó esélyünk, hogy felzárkózzunk, hogy az előttünk álló csapatokhoz képest a ponthátrányunkat elkezdjük csökkenteni, mert ha ezt most, illetve a jövő héten a Gdansk elleni idegenbeli meccsen nem tesszük meg, akkor... Szóval a legerősebb keretünket adtuk le a hétvégi versenyre.

Van, aki vállalja

Ami persze nem jelenti azt, hogy a Magosi, Nicholls, Conda, Wrigth, Dryml, Tabaka hatosból minden versenyzőt láthatnak majd vasárnap a nézők a rajtrácson.

– Kétségtelen, hogy már az előző hét végén is a legerősebb összetételű csapatnévsort adtuk le, mégsem azok mentek, higgyék el, nem taktikai okokból – mondta a miskolci klubvezető. – Jó lenne, ha most azt mondhatnám határozottan, hogy nem változik az összeállításunk, de ezt nem merem kijelenteni. James Wright vállalta, hogy ezen a klub számára rendkívül fontos meccsen versenyezni fog, annak ellenére, hogy vele szemben sem sikerült rendeznünk az anyagiakat. Sajnos, Nicholls ő más téma, ő nem ilyen megértő, ami az ő szempontjából érhető, hiszen a szerződésben vállaltakat nem tudtuk felé teljesíteni, így arra, hogy ő is itt lesz, kevés az esély. Dryml álláspontja Nichollséhoz van közelebb, de azon vagyunk, hogy ez a verseny startjáig megváltozzon. De, hogy ne csak a külföldiekről essen szó, hagy mondjam el, hogy a magyar motorosok, Magosi, Tabaka és Szatmári helyzete is épp ilyen nehéz, mert nekik is tartozunk, így nekik is fogytán a türelmük. Szatmári Laci, sajnos odáig jutott, hogy jeleznie kellett, hogy nem tudja vállalni a vasárnapi meccset, nem azért, mert nem akar motorra ülni, hanem mert nem tud. A salakmotor technikai sport, ide alkatrészek, kenőanyag, üzemanyag szükséges, és ezt nincs miből megoldania, nyilván azzal összefüggésben, hogy nem kapta meg a pénzét. Szomorúan mondom, hogy ez is jelzi, hogy nagyon a végét járja ez az ügy, a Speedway Miskolc lengyel ligás szereplése.

A lengyel I. liga állása

m gy d v mpk mp bp öp

1. Marma Hadykówka Rzeszów 9 7 - 2 +177 144 2 16

2. GTŻ Grudziądz 11 7 - 4 +75 14 2 16

3. Start Gniezno 9 6 - 3 +47 12 3 15

4. Lokomotiv Daugavpils 10 6 - 4 +131 12 2 14

5. PSŻ Lechma Poznan 9 5 - 4 +5 10 1 11

6. Lotos Wybrzeże Gdańsk 9 4 - 5 -10 8 1 9

7. RKM ROW Rybnik 9 2 - 7 -82 4 1 5

8. Speedway Miskolc 10 1 - 9 -343 2 0 2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccseken elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol (pontszám egyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntik el a helyezéseket)

Az elhalasztott meccsek új időpontjai, július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. forduló), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. f.), Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils (6. f.), július 10.: KM ROW Rybnik – PSŻ Lechma Poznan (8. f.), július 25.: Start Gniezno – Marma Hadykówka Rzeszów (8. f.), július 27.: Marma Hadykówka Rzeszów – Lotos Wybrzeże Gdańsk (11. f.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!