boon-sportoldal

2010.07.02. 12:02

Köteles László újra a DVTK játékosa

<p>Köteles László július 1-től ismét a Diósgyőri VTK játékosa.</p>

Mint arról néhány napja beszámoltunk: Köteles László a DVTK-tól tavaly nyáron a KRC Genk csapatához szerződött, kölcsönbe. A belga klubnak – a DVTK-val kötött opciós szerződése alapján – ez év április 30-ig lett volna lehetősége arra, hogy egy bizonyos összegért (információink szerint 75 ezer euró megfizetése ellenében) végleg megszerezze a válogatott kerettagságig eljutott hálóőr játékjogát. Ez nem történt meg, és bár ezt követően a DVTK  egy ennél is kedvezőbb vételi ajánlatot tett a Genknek (az Észak-Magyarország információi szerint 65 ezer euróért is átengedte volna a játékost), ám ezt nem sokkal később visszavonta, majd a labdarúgó vételárát egy az opciós összegnél is magasabb árban határozta meg. Úgy tudni, hogy a belga klub a már visszavont ajánlatot szerződésként értelmezi, s bár nem hogy 65 ezer eurót, de egy árva eurócentet sem fizetett ebben az évben a DVTK-nak, mégis megpróbálta kikérni Köteles László játékengedélyét a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

Kikérés

– Furcsa, hogy egy ilyen jogszerűnek, és etikusnak nem nevezhető lépésre szánta el magát a belga a klub, hogy tárgyalás, a megegyezésre való törekedés nélkül próbálta megszerezni a labdarúgó játékengedélyét – mondta Kiss József, a DVTK által megbízott menedzser, aki a klubot képviseli ez ügyben. – Ugyanis az történt, hogy a KRC Genk a Belga Labdarúgó Szövetségen keresztül a Magyar Labdarúgó Szövetségtől – jelzem ez az ügy hivatalos menete – megpróbálta kikérni Köteles László játékengedélyét. Csakhogy a magyar szövetség illetékes munkatársai pontosan tudják, hogy milyen feltételekkel lehet ezt kiadni, és mivel a legfontosabb, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA által előírt, a két klub közötti szerződés hiányzik, mivel ilyen nem született, így természetesen nem adták ki a játékengedélyt. Ez egyben azt is jelenti, hogy mivel a tavaly kötött szerződés értelmében a kapus 2010. június 30-ig volt kölcsönadva a KRC Genkhez, és ezen napig nem jött létre megállapodás a két klub között arról, hogy Köteles László a jövőben is a belga csapatnál folytassa pályafutását, így neki vissza kell térnie a DVTK-hoz. Ez persze nem egyenlő azzal, hogy Laci itt fog védeni a következő szezonban. Tudjuk, hogy az ő fejlődéséhez többre van szükség egy NB II-es csapatnál, így amennyiben érdeklődés mutatkozik iránta valamelyik együttes részéről, akkor természetesen tárgyalóasztalhoz ülünk, és a DVTK érdekei mellett a játékos érdekeit is szem előtt tartva igyekszünk eredményt elérni.

ÉM/BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!