boon-sportoldal

2010.07.04. 17:04

Fucsovics Wimbledon bajnoka!

<p>Vasárnap délután sporttörténelmet írt Fucsovics Márton! A nyíregyházi teniszező az első magyar, aki grand slam torna junior versenyén az élen végzett. Nem is akárhol, hanem Wimbledonban. A sport tévé élőben közvetítette a mérkőzést, amely egyidőben kezdődött a férfi döntővel.</p>

Visszatérve a múltra, legutóbb 1948-ban játszott magyar fiatal grand slam torna fináléjában, a későbbi sportújságíró Vad Dezső azonban vereséget szenvedett. A vasárnapi fináléban az az ausztrál Benjamin Mitchell volt Marci ellenfele, akit az Australian Open negyeddöntzőjében simán legyőzött. Az első játszma nagy csatát hozott és drámai végjátékot.

Fucsovics talán túlságosan is izgult a fél évvel idősebb ellenfelénél, és kissé türelmetlen volt, ő szerette volna befejezni a játékokat, pedig elég lett volna az ausztrált hibára kényszeríteni. Így aztán az első játszma végén a hetedik szettlabdát értékesítve, háromnegyed órányi játék után jutott előnyhöz Fucsovics.

Szoros volt a küzdelem

A folytatás remekül indult, mert Marci már ellenfele első adogatójátékát elnyerte. Utána a sajátját biztosan hozta, ám az ausztrál sem adta olcsón a bőrét és második játékát már hozni tudta. Sőt, az ötödik játékba elcsente a nyíregyházi adogatását és felzárkózott 3–2–re. Sajnos Marci igazi fegyvere, az adogatás nem volt olyan hatékony mint a korábbi mérkőzésein, Mitchell ebben a mutatóban jobb volt, így sikerült is egalizálnia,(3–3) mert Marci sokat hibázott. Ezt követően viszont négy első adogatása is bejött, így viszonylag gyorsan jutott Marci ismét előnyhöz, 4–3-ra vezetett.

Sajnos, Mitchell hősiesen küzdve hozta szerváit (4–4), majd újfent Marcin volt a sor. Annak ellenére, hogy becsúszott egy kettős hiba sikerült újfent előnyhöz jutnia a nyíregyházi üstökösnek. Aztán tetőfokára hágott az izgalom, hiszen Marci első meccslabdájánál úgy tűnt, az ausztrál széleset ütött, ám a Sólyomszem bizonyította: a csak miliméterekkel is, de belül volt a labda. Ezt tehát megúszta Mitchell, ám nem sokkal később, a másodi mérkőzéslabdánál a hálóba ütött a lasztit, így Marci boldogan emelhette magasba a kezeit: Wimbledon bajnoka!

- Mán László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!