boon-sportoldal

2010.06.03. 09:56

Speedway: Heti start a Start ellen

<p>A Speedway Miskolc csapata ezen a héten két meccset játszik a Start Gniezno ellen.</p>

Május 16-ról az esős időjárás miatt elhalasztották a salakmotoros lengyel I. liga 6. fordulójára kiírt Start Gniezno – Speedway Miskolc összecsapást, amelyet ma (csütörtökön) 18.30-tól pótolnak be a felek a lengyel városban.

A szokatlan kezdési időpontról a következőket mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke: ,,Lengyelországban csütörtökön munkaszüneti nap van, és ezt kihasználva az ország motorsport szövetsége 14 órára Torunba írta ki a lengyel páros bajnoki döntőt, amelyen a Gniezno csapatából is rajthoz állnak. Ellenfelünkkel abban maradtunk, hogy az összesűrűsödött versenynaptárban csak bajosan találnánk június 3-nál jobb időpontot, és a javaslatukra beleegyeztünk, hogy ez eredetinél később kezdődjön az összecsapás. Kíváncsian várjuk, hogy a verseny kezdetére visszaérnek-e a páros bajnokiról a Gniezno sportolói, és, hogy milyen állapotban, illetve azt is, hogy villanyvilágítás híján be tudjuk-e fejezni a csatát a sötétedés érkezte előtt.”

Conda a hetedik

Az előnevezésben – ami legfeljebb irányadónak tekinthető, készpénznek venni semmiképpen sem szabad – két angol, a cseh és három magyar pilóta nevét adta le a Speedway Miskolc (Scott Nicholls, James Wright, Ales Dryml, Szatmári László, Magosi Norbert, Tabaka József). Arra a kérdésre, hogy ez tekinthető-e a tuti csapatnak, a miskolci klub elnöke így válaszolt:

,,Nem, mert a szlovén Aleksandr Conda is velünk tart. De akiknek a nevét leadtuk, azokra számítunk, ugyanis erős csapattal szeretnénk kiállni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Most, hogy jó néhány meccsen túl vannak már a csapatok a ligában, látszik, hogy melyik együttes milyen célokért harcolhat az alapszakasz után. Úgy véljük, hogy a Rybnik, a Gdansk, a Poznan, a Gniezno és a Speedway Miskolc csapata közül bármelyik bejuthat a felsőházi rájátszásba, azaz elcsípheti a negyedik helyet, és természetesen mi azt szeretnénk, ha ezek mi lehetnénk. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy ezen riválisok közül melyiknek mennyi bónuszpontot sikerül szereznie az alapszakasz végére, amelyet mint a korábbi évekhez hasonlóan most is az a csapat kap meg, amelyik az egymás elleni párhcraban jobbnak biuzonyul ellenfelénél. Nagyot javítani a helyzetünkön, ha ezen a héten meg tudnánk szerezni a maximális öt pontot, ha oda-vissza le tudnánk győzni a Start csapatát. Keretünk ereje alapján ez nem lehetetlen, de tudjuk, hogy egyetlen pontot sem adnak át tálcán a gnieznóiak, sok részsikerre van szükség, ahhoz, hogy bajnoki pontjaink számát növelni tudjuk.”

Vasárnap is
A két csapat ezen a héten még egyszer megmérkőzik egymással, vasárnap 17 órakor, Miskolcon, a Népkertben javíthatnak egymás elleni mérlegükön a 9. forduló keretében.
A lengyel I. liga állása

                                                             m       gy      d       v       mpk     mp      bp      öp
1. GTŻ Grudziądz                                7       5       -       2       +66     10         1         11
2. Lokomotiv Daugavpils                   7       3       -       4       +51     6           1           7
3. Marma Hadykówka Rzeszów       4       3       -       1       +79     6            -           6
4. PSŻ Lechma Poznan                     4       3       -       1       +50     6            -           6
5. Lotos Wybrzeże Gdańsk                5       2       -       3       -38     4            0           4
6. Start Gniezno                                   5       2       -       3        -75     4            -           4
7. RKM ROW Rybnik                           4       1       -       3        -30     2            -           2
8. Speedway Miskolc                        4       1       -       3       -103    2            0          2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccsek elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol.

Az elhalasztott meccsek új időpontjai:
Június 3.: Start Gniezno – Speedway Miskolc (6. forduló), június 13.: Marma Hadykówka Rzeszów – Speedway Miskolc (1. f.), Lotos Wybrzeże Gdańsk – RKM ROW Rybnik (2. f.), június 18.: PSŻ Lechma Poznań – Speedway Miskolc (2. f.), GTZ Grudziądz – Lotos Wybrzeże Gdańsk (6. f.), június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. f.), Június 24.: RKM ROW Rybnik – Marma Hadykówka Rzeszów (6. f.), július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. f.), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. f.), Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils (6. f.). A 8. fordulóban elmaradt RKM ROW Rybnik – PSŻ Lechma Poznan és Start Gniezno – Marma Hadykówka Rzeszów meccseknek még nincs új időpontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!