boon-sportoldal

2010.06.28. 20:12

Köteles, a DVTK és a KRC Genk

<p>Köteles László a KRC Genk labdarúgócsapatától visszatérhet a DVTK-hoz.</p>

Köteles László, aki korábban többször meghívást kapott a magyar labdarúgó válogatott keretébe, 10 hónapja, 2009. augusztusában a belga első osztályban szereplő KRC Genk együtteséhez igazolt. A belga klub egy évre kölcsönbe szerezte meg a hálóőrt, de az akkor kötött szerződés szerint a kölcsönvevőnek opciós joga lett volna arra, hogy végleg megszerezze Köteles László játékjogát. A remek képességű kapus sokáig a kispadot koptatta a belga bajnokságban, majd amikor edzőváltás történt a KRC Genknél lehetőséget kapott, amivel élt is. Csapata az első osztályú belga bajnokság a Jupiter Pro League rájátszásában remek teljesítményt nyújtott, amivel sikerült kiharcolnia az Európa Liga szereplést. A KRC Genk a jövőben is igényt tartana a játékosra, és Köteles László – akit tegnap nem sikerült elérnünk telefonon – több sajtónyilatkozatában kijelentette, hogy szívesen maradna a genki gárdánál. Ennek azonban van egy apró akadálya, amelyet a Diósgyőri VTK-nak és a KRC Genknek kellene elsimítania.

Nem éltek az opcióval

Nagy Bélát, a DVTK-t működtető cég ügyvezetőjét kérdeztük először arról, hogy miként áll Köteles László ügye, aki Kiss Józsefhez irányított minket, mondván ő képviseli a Diósgyőrt.

– Valóban létezik egy megállapodás, ennek értelmében 2012. április 28-ig a mi cégünk látja el kizárólagos joggal a DVTK játékosmenedzseri feladatait – mondta Kiss József.

A menedzser megerősítette lapunk azon információját, amely szerint a tavaly nyáron a DVTK-tól távozott játékost egy évre kölcsön vette a KRC Genk, és ez év április 30-ig lett volna lehetősége arra a belga klubnak, hogy érvényesítse opciós jogát, és a kölcsönadási díjon túli, a szerződésben meghatározott 75 ezer eurós összeget kifizesse, hogy a labdarúgó játékjoga ezáltal végleg hozzájuk kerüljön.

– Csakhogy ezzel a jogával nem élt a belga klub, hogy miért azt csak sejtem, szerintem egy ,,tanácsadó" azt javasolta nekik, hogy ne fizessenek, mert a DVTK anyagi gondokkal küzd, és kevesebbért is meg fogják tudni szerezni Köteles László játékjogát, végleg, csak azzal nem számolt ez a ,,tanácsadó", hogy április 29-én a DVTK szerződést kötött egy menedzserrel, nevezetesen velem, akinek az az elsődleges feladata, hogy mindent elkövessen annak érdekében, hogy a játékostranszfereknél a klub a lehető legelőnyösebb feltételekkel kössön szerződéseket – mondta Kiss József. – De maradva a tényeknél: mint a klub hivatalos menedzsere május 20-a után értesültem arról, hogy a Diósgyőr küldött a Genknek egy ajánlatot május 20-án, amiben benne foglaltatott, hogy amennyiben június 5-ig a belga klub kifizeti az ajánlatban szereplő összeget, ez esetben végleg az övéké lesz Köteles Laci játékjoga.

Kiss József nem kívánta kommentálni azon értesülésünket, amely szerint ez az összeg 65 ezer euró volt.

– Maradjunk annyiban, hogy kevesebb pénzt kapott volna ez utóbbi esetben a DVTK, mintha a Genk április 30-ig élt volna az opciós jogával, éppen ezért, mihelyst tudomást szereztünk erről az ajánlatról, azonnal visszavontuk, egészen pontosan május 25-i dátummal – mondta Kiss József. – Ugyanakkor a KRC Genk tudomására hoztuk, hogy mennyivel nőtt Köteles László vételára azzal összefüggésben, hogy április 30-ig nem éltek opciós jogukkal. Szerintem ez az összeg is rendkívül méltányos, és annak figyelembevételével került kialakításra, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy Laci szívesen maradna a Genknél.

Tárgyalóasztalhoz ülnek

Az Észak-Magyarország azon értesülését, amely szerint 150 ezer euróért engednék át a kapus játékjogát, Kiss József nem kívánta kommentálni. Arra a kérdésre, hogy Köteles László jelenleg melyik klub játékosa, a menedzser határozott választ adott.

– Természetesen a Diósgyőré, azzal a kiegészítéssel, hogy mivel 2010. június 30-ig szól Laci kölcsönadási szerződése, így csak ennek letelte után kell visszatérnie a DVTK-hoz – mondta Kiss József, majd így folytatta: – Már abban az esetben, ha június 30-ig nem sikerül megegyeznie a két klubnak a vételárban. Kétségtelen, hogy a genkiek abba kapaszkodnak, azzal érvelnek, hogy a május 20-án Diósgyőrből érkezett ajánlatot elfogadták, azt aláírva visszaküldték, de ez két helyen sántít, az egyik, hogy az nem egy szerződés volt, hanem csak egy ajánlat, a másik, ami talán nem véletlen, hogy az ajánlatban szereplő összeget sem utalták el a DVTK-nak, valószínűleg azért, mert ők is tudják, hogy ez nem egy szerződéskötés volt. Ezzel az üggyel kapcsolatban annyit mindenképpen szeretnék elmondani, hogy Köteles László iránt más klub is érdeklődik, a román Dinamo Bucarest is bejelentkezett, de a belga klub elsőbbséget élvez, mert Laci ott szeretne futballozni. Mindegyik félnek az lenne az érdeke, hogy szerdáig megnyugtató módon rendeződjön Laci helyzete, hogy ne törjön meg a pályafutása, ennek érdekében egy belga partnerem kedden a Genk vezetőivel tárgyalóasztalhoz ül, aminek reményeink szerint lesz eredménye.

ÉM–BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!