boon-sportoldal

2010.06.04. 13:56

Egyedül Lőrincz tudott előzni

<p>Idei második idegenbeli meccsén is kiütéses vereséget szenvedett a Speedway Miskolc csapata.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga 8. fordulójában vasárnap délután a GTZ Grudziadz csapatának vendége volt a Speedway Miskolc együttese. Azt a találkozó előtt is tudni lehetett, hogy gyakorlatilag esélye sincs a pontszerzésre a magyar együttesnek, nem csak azért, mert a múlt héten Miskolcon is nyerni tudott a listavezető, hanem azért is, mert tudott volt, hogy legjobbjai nélkül kel útra az SM csapata.

A bajnoki címre törő GTZ Grudziadz ellen, a kiesés elkerüléséért harcoló Speedway Miskolc összeállítása az indulás előtt egy helyen változott. Magosi Norbert, Szatmári László, Bencze Zsolt, Lőrincz Attila, valamint a szlovén Aleksandr Conda mellett utóbbi vaspapucsos honfitársa, Samo Kukovica húzott magára számozott mezt a lengyel városban, míg Kovács Roland végül nem tartott a csapattal. Összesen hat miskolci versenyző küzdött a tisztes helytállásért, eredmény nélkül. A Speedway Miskolc szűkös kerete miatt a második futamban csak egy junior versenyzőt tudott pályára küldeni, mert bár a két szlovén fiú is juniorkorú, de őket felnőtt rajthelyre nevezték, így nem voltak bevethetők juniorként.

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy Lőrincz egyedül indult el a két hazai versenyző ellen, a második helyre tudta behozni a gépét, megelőzve Woelbertet. Mint utóbb kiderült ez volt az egyetlen olyan menet, amelyben a Speedway Miskolc csapatából valakinek sikerült megelőznie egy hazai motorost. Előtte, és az ezt követő további 13 futamban csak és kizárólag harmadik és negyedik helyen érkeztek célba a vendégek, így a maximálisan elszenvedhető, 60 pontos vereségtől csak hajszállal értek el jobb eredményt, a már említett Lőrincz-féle futammásodik hellyel. Ezzel a Speedway Miskolc túlszárnyalta az I. liga idei eredménysorának saját mag által tartott leggyengébb szereplését, az első idegenbeli meccsét, a Daugavpils vendégeként elért 23 pontot is alulmúlta. A mérkőzés bő másfél óra alatt véget ért, a listavezető a győzelemért járó 2 ponton kívül, az egymás elleni csatában eredményesebbnek járó bónuszpontot is begyűjtötte.

A Speedway Miskolc csapata a jövő héten próbálhat meg javítani eddigi eredménysorán, a kiírás szerint két meccset is játszik, mindkettőt a Start Gniezno ellen, az elsőt csütörtökön vendégként, a másodikat vasárnap, hazai környezetben, a Népkertben.



A pályán

GTŻ Grudziądz – Speedway Miskolc 74-16

GTŻ Grudziądz: Mroczka 14, Buczkowski 11, Chrzanowski 11, Brzozowski 10, Watt 10, Schlein 9, Woelbert 9.
Speedway Miskolc: Szatmari 5, Magosi 4, Conda 4, Lőrincz 2, Kukovica 1, Bencze 0.




Eredmények, tabella

A 8. forduló további eredménye:

Lokomotiv Daugavpils – Lotos Wybrzeże Gdańsk 59-31,

RKM ROW Rybnik – PSŻ Lechma Poznan: az eső miatt nem tudták megrendezni, egyelőre nincs új időpontja,

Start Gniezno – Marma Hadykówka Rzeszów: a két csapat megegyezése értelmében későbbre halasztották, egyelőre nincs új időpontja.


 



A lengyel I. liga állása

                                                          m gy d v mpk mp bp öp

1. GTŻ Grudziądz                           7   5 - 2 +66     8   1   11

2. Lokomotiv Daugavpils             7   3 - 4 +51      6   0   7

3. Marma Hadykówka Rzeszów 4    3 - 1 +79     6    -   6

4. PSŻ Lechma Poznan               4    3 - 1 +50     6   -    6

5. Lotos Wybrzeże Gdańsk          5    2 - 3 -38     4   0    4

6. Start Gniezno                             5    2 - 3 -75     4    -    4

7. RKM ROW Rybnik                     4    1 - 3 -30     2    -    2

8. Speedway Miskolc                    4     1 - 3 -103 2 0      2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccsek elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol.

Az elhalasztott meccsek új időpontjai:

június 3.: Start Gniezno – Speedway Miskolc (6. forduló),

június 13.: Marma Hadykówka Rzeszów – Speedway Miskolc (1. f.), Lotos Wybrzeże Gdańsk – RKM ROW Rybnik (2. f.),

június 18.: PSŻ Lechma Poznań – Speedway Miskolc (2. f.), GTZ Grudziądz – Lotos Wybrzeże Gdańsk (6. f.),

június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. f.),

Június 24.: RKM ROW Rybnik – Marma Hadykówka Rzeszów (6. f.),

július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. f.), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. f.), Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils (6. f.).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!