boon-sportoldal

2010.06.15. 16:41

Az érem nem jött össze a Méhecskéknek

<p>A negyedik helyen zárt a MISI Méhecskék leány kosárlabda csapata az országos kenguru döntőben.</p>

Sopron adott otthon az elmúlt hét végén a leány kosárlabda kenguru korcsoport országos döntőjének, ahol az U11-es korosztály, illetve ettől fiatalabb gyerekek vettek részt. A 13 csapatos mezőnynek – amelyen a szabadkártyával induló kecskemétiek éppen a miskolciakkal szemben szerezték meg a bronzérmet – a Miskolci Sportiskola Méhecskék együttese is résztvevője volt. A csoportküzdelmeket hibátlanul vették a MISI-sek, majd zsinórban harmadik meccsüket is megnyerték, amit a négy közé jutásért rendeztek meg. Az éremért folytatott csatákban viszont már nem volt sikerélményük a miskolci fiataloknak, előbb a későbbi bajnoktól kaptak ki, majd a bronzcsatát is elveszítették. A negyedik hely mellett négy különdíjat kaptak a Méhecskék játékosai: a csapat legtöbbet fejlődött játékosának Újmáry-Tóth Zsófiát választották, a MISI legjobb játékosa Vörösházi Jázmin lett, míg másik két miskolci játékost, Eperjesi Nórát és Halász Zsófiát az a megtiszteltetés ért, hogy beválasztották a torna 10 fős All Star csapatába.

– El kell ismerjük, hogy az első három helyen végzett csapat jobb játékerőt képviselt nálunk, és közülük is kiemelkedett a Csata csapata, akik a döntőben is 70 pont feletti különbséggel nyertek – mondta Áron Balázsné, a MISI Méhecskék edzője. – De ezzel együtt örülök ennek a helyezésnek, a lányok rendkívül harcosak voltak, és időnként jól is játszotttak. Így együtt tulajdonképpen egy éve dolgozik együtt ez a csapat, ebből a szempontból is hátrányban voltunk a többiekkel szemben, akik legalább kettő, de inkább három éve egy közösséget alkotnak. Sajnos, sok tiszta dobóhelyzetet elhibáztunk minden meccsünkön, mert számunkra azzal, hogy normál méretű palánkra edzettünk egész évben, szokatlan volt az alacsony palánk. A mostani negyedik hely előrevetíti, hogy a jövőben is helyünk lehet a korosztály élmezőnyében, és ennek szellemében, ezzel a tudattal kell dolgoznunk a jövő évben.


Eredmények

A csoportmeccsek: MISI Méhecskék – Fehérvári Villámok 56-29, MISI Méhecskék – Szekszárdi Fürgerókák 51-33.

Keresztjáték az elődöntőbe jutásért: MISI Méhecskék – Madách Szeged 54-40.

Az elődöntőben: Csata Szellemek – MISI Vadmacskák 136-13.

A 3. helyért: Kecskeméti ESI ÉZI - MISI Vadmacskák 69-40.

A torna végeredménye: 1. Csata Szellemek (Budapest), 2. Csípős Darazsak (Sopron), 3. Kecskeméti ESI ÉZI, 4. MISI Méhecskék, 5. Budai Vizslák, 6. Szekszárdi Fürgerókák, 7. Madách Szeged, 8. Zsákoló Zsiráfok (Nyíregyháza), 9. Fehérvári Villámok, 10. Tulipános Mókusok (Győr), 11. Mezőberényi Macskák, 12. Szolnoki Sasok, 13. Tempó Kenguruk (Debrecen).

A MISI Méhecskék országos döntőben szerepelt csapata: Ádám Lili, Berecz Boglár, Bodrogi Julianna, Eperjesi Nóra, Halász Zsófia, Kosztoványi Kyra, Kovács Luca, Makranczi Léda, Orbán Dorina, Schmidt Gréta, Szabadin Laura, Török Réka, Újmáry-Tóth Zsófia, Vörösházi Jázmin, edző: Áron Balázsné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!