boon-sportoldal

2010.05.17. 18:05

Sorozatban hatodszor és negyedszer

<p>Pontot ezúttal sem tudott szerezni az NB I-ből már kiesett DVTK.</p>

A labdarúgó NB I 28. fordulójában Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC meccset rendeztek szombaton. Szegény Igor Galt –, aki eddig többnyire megbízható teljesítményt nyújtott a védelem közepén -sajnálhatták a szurkolók a meccs előtt, ugyanis hiába jelölték őt a kezdőcsapatba, a horvát légiós meghúzódott, és nem vállalta a játékot. ,,Ragályos” betegség a húzódás Diósgyőrben, az orvosi vizsgálattal kimutathatatlan sérülés több játékosnak okozott gondot az utóbbi hetekben. Sajnálatos, hogy az idegen ,,profik” közül egyre többeket ér utol ez a probléma, főleg azóta, amióta arról lehet hallani, hogy tartozik a játékosoknak a klub (úgy tudjuk, hogy két havi járandósággal, ami a diósgyőri foci történelmét figyelembe véve nem számít óriásinak, így többen tudják ezt tolerálni, elsősorban azok a játékosok, akik számára a DVTK múltja nem ismeretlen, szemben azokkal akiknek semmilyen kötődésük nincs ehhez a klubhoz, így valószínűleg ezeknek az embereknek ez a ,,világvége”, és ebből a mentális állapotból következik a dekoncentráltságuk, amiből könnyen lehet akár húzódás is).
Emiatt került a védelem középébe Bognár Zs., Supic mellé társul, és lett Vukadinovicból jobbaoldali védő,  Takács P.-ből pedig kezdő játékos. Amit a helyszínen kevesen láttak. Mert ezen a napon a tömegközlekedési eszközökről, buszokról, villamosokról ,,elfelejtettek” leszállni az emberek a Diósgyőri stadionnál, mintha egy jó edzőmeccsre bandukolt volna az a néhány száz szurkoló, aki az aréna felé vette az irányt. Fertályórával a kedzés előtt kb. 500-an voltak a lelátókon, és egyre többen tették fel azt a költői kérdést: ,,volt-e ilyen kevés néző a Fradi elleni bajnokin, Diósgyőrben?”.

Tizennyolc alatt

Ahogy azt Benczés Miklós, a DVTK szakvezetője szerette volna, próbált játszani, építkezni a diósgyőri együttes, és Isten tudja mi lett volna, ha a meccs elején Roszel beveri a ziccerét, vagy mondjuk az elejétől a szabályok szellemében nyúlkál a lapokért Takács J. sípmester (aki elfelejtette kiállítani, és még csak lapot sem adott, a Balajti szabálytalansága miatt a diósgyőri csatárt megütő Csizmadiának). Takács J. hibázott, ahogy Roszel is, és bár az első félidőnek a hajrájában Radosnak akadt védenivalója, a gólnélküli első félidő reális képet adott, annak ellenére, hogy a Ferencváros csapata jóval többet birtokolta a labdát, ugyanis mezőnyfölénye ellenére nem tudott helyzeteket kialakítani. A második félidő elejént azonban hamar megnyugtatta kb. 500 fős szurkolótáborát a vendégcsapat, miután védőjük, Tutoric tulajdonképpen Rados szájából fejelte a kapuba a labdát, teljesen üresen. A folytatásban az érdekességekről előbb Illés, majd Tóth B. gondoskodott. A DVTK játékosa 18 perc alatt szedett össze két sárga lapot élete első NB I-es meccsén, majd a másodikkel együtt egy pirosat is, ami csak azért nem számít csúcsnak a klub történelmében, mert tizenkét éve, egy DFC-Videoton bajnokin a 49 évesen, kezdőként pályára lépett Veréb György lecseréle után, élete első élvonalbeli meccsére beküldött Dávid Gábor kapus 15 perc alatt szedett össze egy pirosat.

Teli torokból

És, ha már a klubrekordoknál tartunk, a szombati meccsen is akadt egy ilyen, igaz az FTC együttesében, ugyanis a labdarúgó pályafutását Kazincbarcikán kezdő Lipcsei Péter 646. alkalommal lépett pályára bajnokin a zöld-fehér együttesben, és ezzel beérte a legendás Sárosi György korábbi csúcsát. De miután ő ezt becserélésével elérte, az általa leváltott Tóth B. már a pályán kívül kapott pirosat, ugyanis amikor a kispad felé haladt megsértette az első számú asszisztenst, aki ezt jelezte a játékvezetőnek, így az eset nem maradt szakcionálás nélkül. Ami pedig a meccset illeti: az emberfölényben játszó vendégeknek több helyzetük volt a találkozó végig, de abszolút ziccereiket is elhibázták, a DVTK pedig büszke lehet arra, hogy 10 emberrel is volt gólszerzési lehetősége. A tisztességgel küzdő hazai együttesnek, ha pontot szereznie nem is sikerült ezúttal sem (ez volt a zsinórban hatodik elveszett bajnoki, amelyek közül a négy legutóbbin gólt sem tudott szerezni) az azért sikerült elérnie, hogy teli torokból zúgjon az "Amíg élek én, nem érdekel más: csak a Diósgyőr" srófa a 90. percben, illetve azt is, hogy meccs után, taps közepette kórusban felhangozzon a ,,Szép volt fiúk”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!