boon-sportoldal

2010.05.14. 11:10

SM: soványkák, de hízni szeretnének

<p>Vasárnap a 879 kilométeres út leküzdése után versenyezhet a Speedway Miskolc.</p>

A lengyel I. ligában szereplő Speedway Miskolc együttese vasárnap 17 órától a Start Gniezno vendége lesz a 6. forduló keretében, amiről a Borsod Online élő tudósítást ad. A miskolciak a múlt hét végén az év első hazai meccsén nyerni tudtak a RKM ROW Rybnik ellen, így egy győzelemmel és egy vereséggel várják az újabb feladatot. A kérdés az, hogy lesoványított csapattal mennek-e az idegenbeli meccsre, ahogy azt tették azt két fordulóval korábban, a daugavpilsi kirándulásnál, aminek 44 pontos vereség lett a vége, vagy olyan izmos együttessel állnak ki, mint a hazai bemutatkozáson, Scott Nichoolsszal, Ales Drymllel és James Wrighttal a soraikban. Az előzetes nevezés alapján ez utóbbira kisebb az esély. Mert bár a konstansnak számító három magyar fiú, Szatmári László, Magosi Norbert és Tabaka József mellett Wright neve is megtalálható a listán, Kovács Roland és Camreon Woodward aligha lesz képes annyi pontot gyűjteni, mint múlt vasárnap Nichools és Dryml (ketten együtt az 50 pontból 20-at motoroztak össze).

– A szezon előtt is elmondtam, és ezt most is tartom, nekünk taktikáznunk kell, nem tudjuk, nem vethetjük be mindenhol a legjobbnak tartott versenyzőinket, mert anyagi lehetőségeink behatároltak – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke, akit ha már szóba hozta, megpróbáltunk az anyagiakról kérdezni, amire ez válaszolta: – Az a legkevesebb... Lenne erről mit mondani, de inkább ezt most hagyjuk. Beszéljünk a csapatról: jó lenne, ha kicsit kövérebb együttessel tudnánk kiállni, mint amit az előnevezésben elküldtünk, egészen az útnak indulásig reménykedünk, hogy meg lesz a lehetőségünk arra, hogy legalább az egyik külföldi menőnket aktivizáljuk.

Jacsó Tibor szerint akkor sem esnek kétségbe, ha ez nem sikerül, hiszen magyar versenyzőiknek megvan az az előnyük, hogy ismerik a gnieznói pályát, lévén a 2008-as szezonban még egy osztályban, a II. ligában versenyzett a két csapat (akkor a Start Gniezno bajnoki címet szerzett, éppen a Speedway Miskolcot megelőzve).

– Ismerik a pályát a magyar fiúk, és van, aki nem csak azt, hanem a palánkot is, gondolok itt Magosira, akit az egyik ottani meccsen felgázoltak oda, igaz, arra is van példa az ő életéből, hogy nagyot motorozott ezen a pályán, sok pontot szerezve – emlékezett vissza a Speedway Miskolc elnöke. – Egyébként ellenfelünk csapata a két évvel ezelőttihez képest teljesen kicserélődött, egy ismerős azért lehet hogy lesz. Mert bár a legjobb magyar salakmotoros, Ferjan Matej neve nincs az előnevezési listán, ettől függetlenül nem zárható ki, hogy mégis motorra ültetik ellenünk. A szerelője a hét első felében már érdeklődött a hogylétünk felől, úgyhogy biztos, hogy nagyon készülnek ránk, már csak azért is, mert valószínűleg feldobta őket a múlt heti idegenbeli sikerük. Én, pontosabban mi azt szeretnénk, ha Gnieznoban sokkal többre lennénk képesek, mint a legutóbbi idegenbeli meccsünkön.

 Salakmotor lengyel I. liga

A 6. forduló párosítása,
vasárnap, 16.00: GTZ Grudziądz – Lotos Wybrzeże Gdańsk,
17.00: Start Gniezno – Speedway Miskolc,
17.00: RKM ROW Rybnik – Marma Hadykówka Rzeszów,
17.00: PSŻ Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils.

A lengyel I. liga állása

1. GTŻ Grudziądz 4 3 - 2 -26 6
2. Marma Hadykówka Rzeszów 3 2 - 1 +45 4
3. PSŻ Lechma Poznan 3 2 - 1 +36 4
4. Lokomotiv Daugavpils 5 2 - 3 +31 4
5. Start Gniezno 4 2 - 2 -41 4
6. RKM ROW Rybni k 3 1 - 2 -16 2
7. Lotos Wybrzeże Gdańsk 3 1 - 2 -18 2
8. Speedway Miskolc 2 1 - 1 -33 2

Az elhalasztott meccsek új időpontjai,
június 13.: Marma Hadykówka Rzeszów – Speedway Miskolc (1. forduló), Lotos Wybrzeże Gdańsk – RKM ROW Rybnik (2. forduló),
június 18.: PSŻ Lechma Poznań – Speedway Miskolc (2. forduló),
június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. forduló),
július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. forduló), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. forduló).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!