boon-sportoldal

2010.05.09. 22:20

Győztes névjegy Miskolcról

<p>Hazai pályán győzelemmel mutatkozott be a Speedway Miskolc csapata a lengyel I. ligában.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga 5. fordulójában a Speedway Miskolc csapata az RKM ROW Rybnik együttesét fogadta vasárnap délután. A borongós, lóg az eső lába időjárás a meccs kezdésére elmúlt, gyönyörű napsütésben jöttek ki a csapatok a bevonulásra. De hiányosan. Ugyanis a vendégeknél nem érkezett meg Ronnie Jamrozy, aki az előnevezés leadása után 9 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az idevonatkozó szabályok szerint nem kellett a lengyel együttesnek új versenyzőt neveznie helyette, arról hogy az egyes futamokban ki induljon, mindig közvetlenül a start előtt dönthettek a rybnikiek. A vendégszurkolók jó hangulatát mindez nem befolyásolta, a félszáz zöld mezes igyekezett felvenni a versenyt a lelátó hazai, narancsos részével.

A pályán

Az első futamban a jó rajtot fogó Nermakot nem tudták megfogni a hazaiak, Szatmári ment mögötte, Dryml volt a harmadik, a negyedik helyen haladó Klindt a második körben motorhiba miatt kiállt (3-3). A második menetből egy kört sem tettek meg a versenyzők, amikor a két élen haladó rybniki összeakadt, ráadásul Tabaka is átbukfencezett rajtuk. A hármas esés után a vezetőbíró az élen álló Pysznyt zárta ki szabálytalanság miatt, a megismételt rajtot követően pedig Fleger húzott az élre a két miskolci közül, akire végig ragadt ugyan Tabaka, de megelőzni nem tudta, Sedgmen lett a harmadik (6-6). A harmadik csatában sokáig úgy tűnt, hogy kettős vendégsiker születik, de Wright az utolsóelőtti körben befogta Wegrzyket, így utóbbi csak harmadik lett Magosi előtt (8-10). A negyedik menet bár hazai szempontból biztatóan indult, mégis újra rybniki futamgyőzelemmel ért véget, mert Karpov egy lendülettel mindkét SM-est megelőzte, Tabakának pedig nem sikerült visszavennie a vezetést, Nichools jött be harmadiknak, Fleger defekt miatt célba sem ért (11-13). A következő versengés hozta az első hazai futamsikert: előbb Magosiban reménykedhettek a hazaiak, akit Nermark megelőzött, tőle viszont Wright vette át az első helyet, Klindt motorhiba nem ért célba (15-15). És ezt a folytatásban fokozni tudták a hazaiak: Nicholls kívülről remek rajtot vett, lehetetlen volt a nyomába érni, Tabaka viszont végig támadta Klindtet, akit a célban sikerült utólérnie és leelőznie pár centivel, kettős SM futamgyőzelmet aratva ezzel (20-16). A hetedik menet első próbálkozásra az első kanyarig tartott, Karpov esése után félbeszakadt, de az új startnál mind a négy versenyző jelen lehetett. A bukás nem viselte meg a rybniki fiút, aki Drymltől próbálta elvenni az első helyet több körön át. Sikertelenül, és mivel Szatmári biztosan fogta a harmadik helyet, tovább növelte előnyét a hazai gárda (24-18). A nyolcadik rajt után a rybnikiek Nichollsra figyeltek, Tabaka pedig a kertek alatt az élre tört. Csapattársa, az utolsó helyről kezdte el javítani pozícióját és hamarosan a második helyen körözött, így ebben a futamban is kettős miskolci győzelem született (29-19). Ezt követően Wegrzyk tudott futamgyőzelmet aratani Dryml és Szatmári előtt, vagyis maradt a 10 pontos fór (32-22).

Tízen túliak

A tizedikben, röviddel a rajt után, kettős hazai vezetésnél Fleger bukott, akit emiatt kizártak. Az új start után egy kört sem mentek a versenyzők, amikor Wright vezetése közepette Magosi nekiment a második Karpovnak így előbbit is kizárták. A kétemberes csatából másodjára – merthogy az első rajt nem jött össze – végül Wright került ki győztesen (35-24). Nem kezdték jól a hazaiak a 11. csatát, de Wegrzyket hamarosan mindkettőjük megelőzte, Nicholls nagy csatában Nermarkot is leszorította az élről (39-26). A folytatásban Wrightnak  Klindtet, Tabakának pedig Flegert sikert megelőznie, utóbbi végül nem teljesítette a penzumot, motorhiba miatt (43-28). A 13. menetben az első kettős vendégsikernek örülhettek a rybniki drukkerek, a becserélt Nermark nyert, Dryml szerezte a miskolciak egy pontját (44-33). Az utolsóelőtti gyürkőzésből Wegrzyk került ki győztesen, Dryml nem tudta megfogni őt, Magosi pedig a harmadik lett, így maradt a korábbi különbség (47-36). A záráson az előző futamgyőztest küldték be újra, de ezúttal nem termett számára babér, csak csapattársa sikerének örülhetett, míg a második helyen Nicholls, a harmadikon Wright végzett. De az ekkor már régen nem volt kérdés, hogy a Speedway Miskolc első I. ligás győzelmét könyvelhette el ezen a napon. Vagyis a múlt heti nagy különbségű veresége után az SM letette a névjegyét az I. ligában.

Pótlás
Az előző fordulókban le nem játszott meccsei közül az utolsó még függőben lévő párharcának is sikerült időpontot találnia a Speedway Miskolcnak, eszerint a 2. fordulóbeli, poznani vendégjátékukra június 18-án kerül sor.
Tények

Speedway Miskolc – RKM ROW Rybnik 50-39
Miskolc, 1400 néző. V.: Prosowski.
Speedway Miskolc: Wright 12, Nichools 11, Tabaka 10, A. Dryml 9, Szatmári 5, Magosi 2, Sedgmen 1.
RKM ROW Rybnik: Nermark 16, Wegrzyk 9, Karpov 7, Klindt 4, Fleger 3, Pyszny -.

Az 5. forduló további eredményei:
GTZ Grudziądz – Start Gniezno 44-46,
Marma Hadykówka Rzeszów – Lokomotiv Daugavpils 57-33,
PSŻ Lechma Poznań – Lotos Wybrzeże Gdańsk 58-32.

A lengyel I. liga állása:
1. GTŻ Grudziądz 4 3 - 2 -26 6
2. Marma Hadykówka Rzeszów 3 2 - 1 +45 4
3. PSŻ Lechma Poznan 3 2 - 1 +36 4
4. Lokomotiv Daugavpils 5 2 - 3 +31 4
5. Start Gniezno 4 2 - 2 -41 4
6. RKM ROW Rybnik 3 1 - 2 -16 2
7. Lotos Wybrzeże Gdańsk 3 1 - 2 -18 2
8. Speedway Miskolc 2 1 - 1 -33 2
Jó tudni

Az elhalasztott meccsek új időpontjai:

június 13.: Marma Hadykówka Rzeszów – Speedway Miskolc (1. forduló), Lotos Wybrzeże Gdańsk – RKM ROW Rybnik (2. forduló),
június 18.: PSŻ Lechma Poznań – Speedway Miskolc (2. forduló),
június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. forduló),
július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. forduló), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. forduló).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!