boon-sportoldal

2010.05.22. 10:56

Egy kis pókerlecke

<p>A póker nem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. A profi játékosok olyan trükköket is ismernek, melyekről mi, egyszerű földi halandók nem is álmodnánk. Azonban olykor ők is nagyot hibáznak!</p>

2500-5000-es vakszinten 9-10-zel hív 16-ezerig az első beszélő, Akoptan, ami elég bátor játék egy közepes gyenge lappal, körbe néhányan bedobják a lapjukat, a mindössze 82500 zsetonnal ülő játékos, Bellande AQ-t talál - ez a 2. legerősebb nem párt alkotó lap, a legerősebb az AK. Mivel kevés zseton van előtte, all in-t jelent. Nem rossz játék, mert az ilyen szituációk nagyrészében jobb lapot fog mutatni, mint ellenfele, de mint később meglátjuk meg is nyerhette volna ezt a partit, ha csak megadja a hívást. De ő az összes zsetonját felteszi. Mivel az eredetileg hívó játékosnak csak 66500-at kell megadnia, elfogadja a hívást. Tökéletesen tisztában van vele, hogy ellenfelének jobb lapja van, de az ő pozícióját nem fenyegeti, ha elveszti ezt a zsetont, és kb 35% esélye van a parti megnyerésére, ha ellenfelének két magasabb lapja van.

Ami ezek után jön az minden pókerjátékos rémálma

A helyzetet pedig súlyosbítja, hogy Bellande a mutatás pillanatától kezdve fél, hogy lemákolja a gyengébb lap. Be is mondja, hogy nagyon szerencsétlen az ilyen szituációkban. Hát tényleg az! A floppal (első 3 középre kerülő közös lap) talál egy A-párt és toronymagas esélyese lesz a parti megnyerésének (94%-ban nyer, ezt ki is írják). Ha itt mondott volna all in-t, megnyeri a partit, mivel ellenfele is tisztában lenne vele, hogy 9-10-zel rendkívül kicsi az esélye hogy megnyerje ezt a leosztást. A turn-ön egy 6-os érkezik, amivel már azt hiszi, megnyerte a partit, azonban a többiek figyelmeztetik, hogy ha 7-es érkezik riveren, akkor ellenfelének sora lesz! Még itt is 91%-ban esélyes, mivel 4 darab 7-es van a pakliban és 44 lapból kell kijönnie az egyiknek. És persze meg is érkezik! Amit az asztalnál ülők nagy nevetéssel fogadnak, mivel játékosunk szinte saját magának szurkolta ki a kiesést!

Tanulság

Ha középre toljuk összes zsetonunkat, ne szurkoljunk ilyen látványosan, mert a sors megtréfál minket!

Kattintson a képre, és nézze meg a videót!


Még több érdekes pókeres videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!