boon-sportoldal

2010.05.30. 15:15

Az SM csapatösszetételének okai

<p>A GTZ Grudziadz után a GTZ Grudziadz ellen vívják újabb meccsüket a miskolci salakosok.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga 8. fordulójában, vasárnap 16 órától (a meccset a korábban meghirdetett időponthoz képest előbbre hozta a rendező klub) a GTZ Grudziadz vendége lesz a Speedway Miskolc együttese. A két csapat a múlt vasárnap Miskolcon mérkőzött meg egymással, és a listavezető lengyelek nyerni tudtak a Népkertben, 12 ponttal.

– A Grudziadzról kiderült, hogy nem véletlenül állnak az élen – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Ennek ismeretében nem kergetünk délibábot, ha itt fölénk tudtak kerekedni, akkor az általuk kitűnően ismert környezetben sem igazán lehet esélyünk a győzelemre. Ez az egyik ok, ami miatt úgy állítottuk össze a csapatot, ahogy. A másik, ennél sokkal szomorúbb. Nem szeretném, ha bárki is sírásnak venné amit mondok, de azt akarom, hogy a salakmotor iránt érdeklődők tiszta képet kapjanak rólunk.
Sajnos, az anyagi természetű gondjaink nem oldódtak meg, amikor legutóbb a régi támogatóinkhoz fordultam segítségért úgy tűnt, hogy valamelyest kilábalhatunk a bajból. Nem így történt, annak a pénznek, a már nevesített 10 millió forintnak a felét sikerült akkor összedobni. Bár az ígértek többről szóltak, de nincs erkölcsi alapom arra, hogy közülük bárkinek is szóvá tegyem ezt, hiszen mindannyian extra pénzt húztak elő, a korábbi vállalásaikon túli összegeket tettek le az asztalra, és ezért köszönet jár nekik. Nincs mit szépíteni ezen: vannak lyukak a költségvetésünkben, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy a lehető legerősebb összeállításban utazzunk el a mostani meccsre azért, mert tartalékolnunk kell az erőinket olyan csatára, amelyeken a mostanitól jóval nagyobb esélyünk lehet a pontszerzésre. Picit olyan ez, mintha feladnánk ezt a meccset, és ha erre gondolok, sírni tudnék.
Már csak azért is olyan sokat dolgoztunk azért, hogy eljussunk ide, ahol a most tartunk, és tudjuk, hogy sokkal könnyebb lenne most egy mentőövet találnia a sportágnak, mint hagyni minket megfulladni, aztán majd valakinek, valahol, valahogy megpróbálni újraéleszteni a salakmotort, felépíteni úgy, hogy ilyen szintre eljusson. Kicsit, amolyan csodavárás ez, próbálunk kapaszkodókat találni, most például azt, hogy a napokban Miskolcon járt a lengyel iparkamarának egy tisztségviselője, aki előadást tartott helyi vállalkozóknak, hazájának gazdasági lehetőségéről, az ottani üzleti lehetőségekről, és hogy hogy nem a salakmotort is szóba hozta, mint a lengyel hirdetési piac egyik remek reklámhordozóját. Szóval, hátha...
A Speedway Miskolc az előnevezésben leadott versenyzőkkel tervezi a kiállást a Grudziadz ellen, ezek szerint Magosi Norbert, Szatmári László, Bencze Zsolt, Kovács Roland, Lőrincz Attila és a szlovén Aleksandr Conda próbál majd pontokat szerezni a lengyeleknél.
 
A lengyel I. liga állása
1. GTŻ Grudziądz 6 4 - 2 +8 8
2. Marma Hadykówka Rzeszów 4 3 - 1 +79 6
3. PSŻ Lechma Poznan 4 3 - 1 +50 6
4. Lotos Wybrzeże Gdańsk 4 2 - 2 -10 4
5. Lokomotiv Daugavpils 6 2 - 4 +23 4
6. Start Gniezno 5 2 - 3 -75 4
7. RKM ROW Rybnik 4 1 - 3 -30 2
8. Speedway Miskolc 3 1 - 2 -45 2
 
Az elhalasztott meccsek új időpontjai,
június 3.: Start Gniezno – Speedway Miskolc (6. forduló),
június 13.: Marma Hadykówka Rzeszów – Speedway Miskolc (1. forduló), Lotos Wybrzeże Gdańsk – RKM ROW Rybnik (2. forduló),
június 18.: PSŻ Lechma Poznań – Speedway Miskolc (2. forduló), GTZ Grudziądz – Lotos Wybrzeże Gdańsk (6. forduló),
június 23.: Marma Hadykówka Rzeszów – PSŻ Lechma Poznań (3. forduló),
június 24.: RKM ROW Rybnik – Marma Hadykówka Rzeszów (6. forduló), július 4.: Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk (3. forduló), Start Gniezno – RKM ROW Rybnik (3. forduló), Lechma Poznań – Lokomotiv Daugavpils (6. forduló).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!