boon-sportoldal

2010.05.14. 15:50

Az FTC átadja az NB II-es stafétát

<p>Legutóbb négy éve járt bajnoki meccsen Diósgyőrben a Ferencváros, és ki tudja mikor jön legközelebb...</p>

A labdarúgó NB I 28. fordulójában szombaton 15 órától Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC meccset rendeznek. A két együttes legutóbb 2006. április 23-án játszott egymás ellen bajnokit Diósgyőrben (akkor a zöld-fehérek nyertek 1-0-ra), majd mivel a fővárosi csapat három éven keresztül az NB II-ben szerepelt, így borsodi randevúknak nem lehetett szemtanúja a futball iránt érdeklődő publikum. Normál esetben szezonális nézőcsúcsot hozna a Ferencváros vendégjátéka, de annak tükrében, hogy a tökutolsó Diósgyőr matematikailag már biztos búcsúzója az első osztálynak, valószínűleg nem fog hömpölyögni a tömeg a stadion irányba a mérkőzést megelőző órában. A kiesés mellett ennek oka a barátságtalan jegyár (a meccset a szezon előtt a kiemelt kategóriába sorolták, és annak ellenére nem változtattak a diósgyőri vezetők az átlagosnál drágább jegyáron, hogy egy már NB II-es csapat produkcióját lehet látni az FTC ellen), másrészt pedig az, hogy a Sport TV élőben közvetíti az összecsapást. Persze az igazán hűséges diósgyőri szurkolókat ezek nem riasztják vissza, és várhatóan nem üres lelátók előtt játszik majd a két együttes. Az a két gárda, amelyik közül mind a kettő szenvedett az ősszel. A Ferencváros kínjaira szép példa a két csapat őszi meccse, amely a Diósgyőr 3-1-es vezetésénél a 67. percben a zöld-fehér szurkolók rendbontása miatt félbeszakadt (a meccset a zöld asztalnál végül 3-0-ra nyerte meg a DVTK). De amíg a párharc mostani érdekeltjei közül a fővárosiaknak sikerült felszálló ágra kerülniük, hiszen tavasszal csak kétszer kaptak ki, addig ezzel szögesen ellentétes utat járt be a Diósgyőr, csak két bajnokin sikerült pontot szereznie...

U19-ről, U19-re

A DVTK csapatának szakvezetőjét, Benczés Miklóst elsőként leltározásra kértük, a vezetőedző felsorolása szerint Brnovic és Menougong térd problémái-, Zámbó izomhúzódás-, Malinauskas arccsont törés miatt biztosan nem szerepelhet, míg Takács P. betegsége, Horváth G., Sadjo és Búrány pedig sérülése után lábadozik.

Kapusposzton vannak gondjaink, hiszen Rados, aki Pakson remekül védett a térdét fájlalja, és nem tudni, hogy az injekció amit kapott mennyire segít rajta – mondta Benczés Miklós. – Ha nem tudja vállalni a játékot, akkor újoncot avatunk és Giák áll a kapuba. De, hogy ne csak a gondokról essen szó, Balajti visszatért az U19-es válogatottból, így szerepeltetésének nincs akadálya, míg Bognár Zs. sérülése után játékra jelentkezett.

Amikor a DVTK szakvezetőjét arról kérdeztük, hogy folytatódik-e a fiatalítási hullám a DVTK-nál, Bacsa, Polényi és Kovács Sz. után újabb saját nevelésű játékosok esnek-e át a tűzkeresztségen, Benczés Miklós ezt válaszolta:

Ezúttal kevesebb fiatal lesz a keretben annál, mint amennyien a múlt héten voltak, ugyanis a DVTK U19-es csapata a II. osztály Keleti csoportjának listavezetőjeként fontos meccset játszik a Kazincbarcika ellen, és úgy ítéltük meg, hogy a klub szempontjából fontosabb ez a találkozó, mint a mi meccsünk, így a tizenéves játékosaink többsége ezen a hét végén ott bizonyíthat.

A Diósgyőr szakvezetőjének azt a kérdést is feltettük, hogy mit remél csapatától, és hogy mi lehet játékosai számára a motiváció.

– Nagy baj lenne, ha a Ferencváros ellen motivációt kellene keresni – válaszolta Benczés Miklós. – Nem hiszem, hogy Balajtinak a múlt őszi, Dragóner elleni párharca után szüksége lenne külön motivációra, ahogy az egykori ferencvárosi játékosoknak, Zsivoczkynak és Bognárnak is van miért játszania, nem is beszélve a fiataljainkról, Polényiről és Bacsáról. Ami pedig a csapat játékát illeti: a Paks elleni bajnokihoz képest a támadások építésében remélek előrelépést. Az edzéseken jól dolgoztak a játékosok, kár, hogy más problémák nehezítették munkánkat.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mit ért ez utóbbi mondaton Benczés Miklós, a vezetőedző nem kívánt válaszolni.

A DVTK vátható kezdőcsapata:
Rados (Giák) – Bognár, Gal, Supic, Polényi – Lippai, Zsivoczky, Vukadinovic, Bacsa – Roszel, Balajti.

 


</script>

// ]]>]]>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!