boon-sportoldal

2010.05.06. 23:16

A negyedik leggazdagabb érdeklődik?

<p>Leisztinger Tamás – vagy cége – lehet a DVTK új tulajdonosa?</p>

Nagy Béla, a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatát működtető cég ügyvezetője a Borsod Online vendégeként múlt csütörtökön arról (is) beszélt, hogy olyan érdeklődő van a klub (gazdasági társaság) iránt, aki az ötven leggazdagabb magyar között van. A pepsifoci.hu internetes portál szerdán „bedobta” Leisztinger Tamás nevét, akit a sportban járatosak onnan ismerhetnek, hogy a kilencvenes évek végén volt a Magyar Sakk Szövetség elnöke is. A hír kapcsán szerdán megkerestük az Arago Befektetési Holding Zrt-t, amelynek Leisztinger Tamás az elnöke, de mivel a hivatali időn már túl voltunk, érdemi választ nem kaptunk arra a kérdésre, hogy tárgyalásban állnak-e a DVTK labdarúgócsapatát működtető, DFC Kft. megvásárlásával kapcsolatban.

Nem volt közöttük

Arról, hogy létezik-e ez a kapcsolat, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Béla a következőket mondta lapunk érdeklődésére: ,,Írásos megkeresésről, ajánlatról nem tudok beszámolni, ilyen nem érkezett senki részéről. Szóbeli érdeklődések történtek már, ezek között voltak cégek, magánszemélyek egyaránt, de sajnos Leisztinger Tamás nem volt közöttük. Megjegyzem, annak ellenére, hogy a DFC Kft.-nek az általam vezetett cég, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofi t Kft. a tulajdonosa, – mivel ez a gazdasági társaság önkormányzati tulajdonban van – az eladással kapcsolatos tárgyalásokat a városvezetés folytatja le.”

Veres Lászlót, Miskolc Megyei Jogú Város szóvívőjét is megkérdeztük ez ügyben, és arra kértük: legyen segítségünkre abban, hogy beszélni tudjunk Káli Sándor polgármesterrel.
- Nincs tudomásom arról, hogy a DVTK-t működtető gazdasági társaság üzletrészének átruházására kerülne sor a közeljövőben – mondta Veres László. – Ha lesz érdemi fejlemény az ügyben, akkor arról természetesen tájékoztatást fogunk adni. Polgármester úr leghamarabb kedden válaszolhat az ezzel kapcsolatos kérdésekre, ugyanis addig szabadságon van.

ÉM-MI,BCS


Ki az a Leisztinger Tamás?
Leisztinger Tamás 42 esztendős, a Napi Gazdaság 100 leggazdagabb magyar 2009-es összesítése szerint a negyedik legvagyonosabb honi polgárunk, nyolcvanegy milliárd forintos becsült vagyonával. Az ELTE-n fi zika szakos végzettséget szerzett nagyvállalkozó a kilencvenes évek elején a kárpótlási jegyekkel szerzett magának hírnevet az üzleti életben. 1998-ban vásárolta meg a Hunguest Hotels szállodaláncot, amelynek egy része jelenleg is a tulajdonában van. Ideig-óráig tulajdonosa volt a Pick Rt.-nek is, az elmúlt időszakban pedig agrárcégek építésébe kezdett és mintegy negyvenezer hektár termőföldön gazdálkodik. Vállalkozói birodalmát az Arago-Forrás cégcsoporton keresztül irányítja, hobbija a focin kívül a sakk és a logikai feladványok. (A Napi Gazdaság kiadványa szerint a magyarországi leggazdagabb emberek rangsorában csak az első helyen álló Demján Sándor, a második helyezett Várszegi Gábor és a harmadik helyre tett Széles Gábor előzi meg.)

 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!