boon-sportoldal

2010.04.26. 07:36

Már csak a tisztes búcsú maradt

<p>A labdarúgó NB I 24. fordulójának zárómeccsén, vasárnap este a Diósgyőri VTK a Szombathelyi Haladást fogadta.</p>

Utolsónak lenni nem jó. A tabellán semmiképpen. Utolsóként pályára lépni, úgy, hogy az összes rivális eredményét ismeri a csapat azért valamivel jobb. Igaz, a DVTK-nak abból a szempontból, hogy csak a győzelem volt elfogadható a Haladás elleni bajnoki előtt, ez majdhogynem teljesen mindegy volt. De az, hogy szombaton azok közül két csapat is kikapott (Nyíregyháza, Paks) egy pedig döntetlent játszott (Kecskemét), akiknek a nyakára szeretnének menni a piros-fehérek, mégis adhatott egy kis pluszt. Tóth László szakvezető szerint is. A kérdés az volt, hogy mennyi lesz az annyi, mármint a plusszal növelt teljesítményt a bajnokin, és ez mire lesz elég.

Jött a szokásos kapitális hiba

Az első félidő első perceiben kiderült, hogy az ugyancsak a kiesés elől menekülő vendégek számára is legalább olyan fontos a meccs, mint a diósgyőrieknek. Fegyelmezett, gyors futásokra épülő játékuknak meg is lett az eredménye, fertályóra sem telt el, amikor előnyhöz jutottak. A DVTK védelme hozta a szokásos kapitális hibáját, a vasiak reakcióideje pedig gólt eredményezett. Ezt követően kellet pár perc ahhoz, hogy magához térjen a hazai együttes, és a félidő felétől egyre több ígéretes akciót vezettek. Kockáztatnia kellett a piros-fehér gárdának, a hátrány eltüntetése érdekében, ennek jeleként Gal egyre többször tűnt fel a Haladás kapuja előtt. A túloldalon a zöld mezeseknek már nem volt olyan sürgős, biztonsági játékuk közepette gyors ellenakciók vezetésében gondolkodtak. Ezek pedig eredményeztek néhány forró pillanatot a hazai kapu előtt. Az első játékrészben azonban az eredmény már nem változott, a Diósgyőr csapatát – akiket ezúttal sem buzdítottak az ultrák - fütty kísérte az öltözőbe, míg a maroknyi vendégtábor elégedetten vette tudomásul a látottakat.

Egy újabb óriási baki

Nem hozott nagy fordulatot a fordulás utáni játék, a DVTK a második félidő elején is képtelen volt megbontani a vasiak védelmet, majd amikor a korábbi hetek diósgyőri legjobbja Malinauaskas óriásit hibázott eldőlni látszott a meccs. A Haladás második találata után a diósgyőriek nagyon mélyre kerültek, a labdával is alig találkoztak hosszú perceken át. A piros-fehérek játékába Menougong beállítása hozott színt, a cserejátékos a szépítő gólja mellett jó egyéni megoldásokkal vétette magát észre. De mint, tudjuk, egy fecske... A nagy hazai nyomást átvészelte a vendég együttes, és a hajrában Kenesei beállításának köszönhetően bebiztosították a győzelmüket, gyakorlatilag megmentve magukat a kiesésétől, és megadva a kegyelemdöfést a Diósgyőrnek. Annak a csapatnak, amelyiken legfeljebb a csoda segíthet azok után, hogy a játékosok nem tudtak magukon. Nem öröm leírni: a centenárium évében, eddigi teljesítményével szinte biztos, hogy kiesik a DVTK az első osztályból.

ÉM/BCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!