boon-sportoldal

2010.04.09. 20:52

Megmutathatja a volt sportigazgató

<p>Interjú Tóth Lászlóval, a Diósgyőri VTK új vezetőedzőjével a szombati Diósgyőr-Pápa mérkőzés előtt.</p>

Szerdán jelentették be, hogy Tóth László irányítja a jövőben a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának szakmai munkáját. A 41 éves tréner csütörtökön állt munkába, szombaton 18 órától pedig már bajnokin ül a kiesés elkerüléséért harcoló vasgyári együttes kispadján.

- A józan ész azt diktálná, hogy ilyen kilátástalannak tűnő feladatot nem szabad elvállalni. Mire, vagy miért döntött ez ellen, a DVTK mellett?

Tóth László: Két dolog miatt. Az egyik, hogy ebben a helyzetben kötelességemnek éreztem, hogy segítsek, miután erre megkértek, már csak azért is, mert úgy érzem nekem is van felelősségem abban, hogy itt tartunk, mert sportigazgatóként harcolnom kellett volna néhány hónappal néhány ezelőtt, a csapat keretének kialakítása idején, egy-két döntéssel szemben. De ezt inkább hagyjuk, mert az nem visz előre, ha a múlttal foglalkozunk. A másik, ami miatt elvállaltam az az volt, hogy akit először javasoltam, az nemet mondott. Nem titok, Benczés Miklósról van szó, akinek kénytelenek voltunk elfogadni az érveit, és ezt követően mondta Nagy Béla ügyvezető, hogy nincs más lehetőség, nekem kell tovább vinnem a csapatot.

 

- Nem kérdés, hogy a bennmaradó helytől való 9 pontos távolság nagy. Az viszont az, hogy ezt hogyan, mivel lehetne ledolgozni.

Tóth László: Egyértelművé vált, hogy hiába szurkoltunk eddig ellenfeleink botlásaiért, ennek ma már nincs értelme. Nekünk, a DVTK-nak az maradt, hogy valamennyi meccsen a három pont megszerzésére kell törekednünk, még abban az esetben is, ha ez esetleg túl kockázatos játékot követel tőlünk.

 

- Rövid volt az idő a mostani meccs előtt, így kérdéses, hogy mik azok az eddig látott, vagy megismert pozitívumok, amire építeni lehet.

Tóth László: Rövid az idő, de ez a XXI. század, ahol ha egy órád van arra hogy változtass, hogy megoldj egy feladatot, akkor ennyi idő alatt kell teljesíteni. Ha meg tudod csinálni talpon maradsz, ha nem, akkor jön más. Vannak értékek, amire lehet építeni, és biztos vagyok benne, hogy látható lesz jó néhány változás, annak ellenére, hogy kevés volt az együtt eltöltött idő.

 

- Tiszta lappal indul-e minden játékos Önnél, vagy az eddig szerzett ismeretanyaga is szerepet játszik majd bizonyos döntésekben?

Tóth László: Aki kirívó fegyelmezetlenség miatt kapott büntetést, annak nincs bocsánat. Van egy-két temetetlen ügy, aminek a végére nem került pont, és azt gondolom, hogy az első siker után könnyebb lesz visszatérni erre. Nincs, nem is lehet tiszta lap, mert ismerem a játékosokat, tudom, hogy melyikük mire képes, és azt is, hogy mit szeretnék kihozni belőlük, játszatni velük.

 

- A Pápa elleni csatára milyen változtatásokat tervez játékban és az összeállítást illetően?

Tóth László: Kétfajta játékrendszerrel próbálkozott a csapat eddig, ehhez nem lehet most hozzányúlni. Nézetem szerint egy csapatnak 2-3 játékrendszert tudnia, ismernie kell, és képesnek kell lennie arra, hogy egy adott meccsen belül ezeket váltogassa. Azon leszünk, hogy ez minél hamarabb sikerüljön.

 

- A Diósgyőr számára ezen a szombaton csak egyetlen elfogadható eredmény létezik. Hogyan, mivel lehet ezt elérni?

Tóth László: Nagyon egyszerűen megfogalmazható: gólt, gólokat kell rúgni. Ehhez pedig helyzetek kell kialakítani. Ennyi.

 

- Mi van ha mégsem sikerül nyerni, hiszen az ellenfél is ott lesz a pályán?

Tóth László: Ott lesz az ellenfél, de nekünk kell nyerni. A kérdés eleje meg sem fordult a fejemben, negatív gondolatokra kár az időt fecsérelni.

ÉM/BCS


Jó tudni

A Diósgyőr VTK várható kezdőcsapata: Malinauskas – Vukadinovic, Gal, Jeknic, Sadjo – Bognár Zs., Supic – Balajti, Huszák, Lippai – Bajzát.

A Lombard Pápa TFC várható kezdőcsapata: Szűcs L. – Venczel, Dlusztus, Farkas A., Rajnay – Varga G., Gyömbér, Heffler N. – Bárányos – Bali, Orosz.


// <![CDATA[

</script>

<hr />

<script src="/tools/minited2002/teds/ted24383.asp">

// ]]>

// ]]>]]>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!