boon-sportoldal

2010.04.13. 13:35

Deák Bárdos tizenegyedik Eb-je

<p>Bakuban kedden a szabadfogásúak küzdelmével megkezdődött az idei birkózó Európa-bajnokság.</p>

Érmek szerzésének reményében utazott, utazik a magyar csapat Azrebajdzsánba, a birkózó kontinensbajnokságra. Kötöttfogásban és a női szakágban elvárásként, szabadfogásban pedig reményként fogalmazódott meg az éremszerzés a bakui világverseny előtt.

,,Ebben a csapatban mindig benne vannak a kiemelkedő eredmények, s én személy szerint két érem megszerzésével lennék elégedett - nyilatkozta a legsikeresebb szakág, a kötöttfogás kapitánya, Struhács György. - Igazából a 60 kg az egyetlen, amelyben a tisztes helytállás az elvárás, a többi kategóriában kiváló versenyzőink vannak, akikben benne van a dobogó."

Egy éve, csak egy emberből ,,jött ki" dobogó, a Diósgyőri BC sportolójából, Deák Bárdos Mihályból, aki tizedik Európa-bajnokságán, Vilniusban, a kontinensbajnokság utolsó versenynapján bronzéremmel mentette meg a fogásnem becsületét, és a magyar kötöttfogású csapat tagjai közül egyedüliként térhetett haza éremmel.

– Az volt az ötödik Eb-érmem, és nem lennék elkeseredve, ha ez a szám tovább nőne Azerbajdzsánban – mondta Deák Bárdos Mihály, aki a felkészülést firtató kérdésünkre a következőkkel folytatta: – Ötödik hete vagyunk Tatán, a felkészülés egy héttel a Magyar Nagydíj előtt kezdődött, igaz a szombathelyi verseny után volt egy egyhetes pihenő, ami alatt hiába akartam lemenni Diósgyőrbe birkózni egy kicsit, a klubedzőm Repka Attila ,,elzavart", nem engedte, hogy átöltözzek, mondván a tompultság elkerülése érdekében szükség van arra, hogy néhány napot kihagyjak. Egyébként lehet, hogy hosszúnak tűnik az öthetes időszak, de nincs bezártság érzetem, a hétvégék szabadok voltak, csak a legutóbbi szombatot és vasárnapot töltöttem itt. Edzőpartnerben pedig nem volt hiány, a Nagydíj előtt nagyon sok külföldi versenyző volt Tatán, az elmúlt hetekben pedig szerbek és olaszok ellen kaphattunk képet arról, hogy hol tartunk az Eb-re készülésben.

A DBC versenyzőjétől azt is megtudtuk, hogy a kötöttfogásúak különítménye csak csütörtökön reggel kel útra, és, hogy az ő napja a szombati mérlegelést követően a vasárnap lesz, ekkor kell szőnyegre lépnie. És, hogy milyen erőben van, és van-e néhány fölös kilója a kiváló versenyzőnek?

– Rendben lesz a súlyom, még van rajtam 4 kiló, de ez le fog jönni – válaszolta kedden délelőtt Deák Bárdos Mihály. – 130 kilóról indultam két hete, azóta nem igazán vacsorázok, és ez, valamint az edzések vezettek a súlycsökkenéshez. Úgy érzem az erőmmel nincs, nem lesz gond, remélem, hogy ennek az Eb-n is lesz látszatja, akiket eddig legyőztem, azokat most is sikerül majd, és az eddigi eredményeimhez méltó helyen fogok tudni végezni. Hogy dobogóra kerülök-e, hogy végül milyen helyezést érek el, az nagyban függ attól, hogy a súlycsoport legjobbjainak számító orosz, az orosz származású örmény, a svéd és a török fiúk közül melyikkel és mikor találkozok az egyenes kieséses rendszerben, illetve leginkább az számít, hogy mire jutok ellenük.


 Magyarok az Eb-n

Nők, 51 kg: Szabó Emese (Kiskunfélegyházi VTK-Csepel), 55 kg: Barka Emese (Vasas), 59 kg: Sastin Marianna (Vasas), 63 kg: Szerencse Mónika (Tatabányai SC)

Férfiak, kötöttfogás, 55 kg: Módos Péter (Szigetvári BSE), 60 kg: Komáromi Ede (Egri VSE), 66 kg: Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE), 74 kg: Bácsi Péter (FTC), 84 kg: Fodor Zoltán (FTC), 96 kg: Kiss Balázs (BVSC-Dega), 120 kg: Deák Bárdos Mihály (Diósgyőri BC).

Férfiak, szabadfogás, 74 kg: Hatos Gábor (Haladás VSE), 84 kg: Veréb István (Haladás VSE), 120 kg: Ligeti Dániel (Haladás VSE).

 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!