boon-sportoldal

2010.04.13. 16:47

Az országos döntő 8. helyén

<p>A nyolcadik helyen végzett a Miskolci Sportiskola leány kosárlabda csapata a junior bajnokság országos döntőjében.</p>

Az Áron Balázsné edző által felkészített együttes a múlt hét második felében, április 8-a és 11-e között a Budapesten megrendezett fináléban vett részt, és annak ellenére, hogy a győzelem ízét nem érezhették a miskolci lányok, trénerük nem elégedetlen.

– Nincs okuk a lányoknak, a csapatnak a szégyenre, csupán annyi történt, hogy azokon a meccseken, ahol lehetett volna keresnivalónk, nem jött össze a bravúr – mondta Áron Balázsné. – A csoportmeccsek során a Baja és a későbbi győztes Vasas-Csata ellen nem volt esélyünk, a további három mérkőzésen pedig csak néhány pont döntött ellenfeleink javára. Az értékelés során figyelembe kell venni, hogy a többi együttes 92-es születésű játékosokkal állt fel, a mi csapatunkban pedig többségében 93-as 94-es születésűek játszanak, sőt ketten 1995-ösök. Három nap alatt kellett öt mérkőzést játszani, és ebben a sorozatban a végére egy picit elfáradt a csapat. De a torna folyamán végig jól küzdöttek a lányok, mindent megtettek a jó szereplésért, így nem lehet rájuk panasz, és ha így folytatják, jövőre biztosan több sikerélményben lesz részük. Annyit még hagy tegyek hozzá a 8. helyhez, hogy ez előrelépésnek számít az előző évekhez képest, hiszen hosszú idő után sikerült újra az országos döntőbe jutni a junior korosztállyal.



Eredmények

A csoportmeccsek

Baja NKK – Miskolci Sportiskola 52-39,
Miskolci Sportiskola – Vasas-Csata 35-72,
BEAC-Újbuda – Miskolci Sportiskola 62-58.

Az 5-8. helyért: Soproni Darazsak – Miskolci Sportiskola 54-49.

A 7. helyért: Miskolci Sportiskola – BEAC-Újbuda 45-54.

A torna végeredménye:

1. Vasas-Csata,
2. Ceglédi EKK,
3. MiZo-Pécs 2010 PVSK,
4. Baja NKK,
5. Ferencvárosi TC,
6. Soproni Darazsak,
7. BEAC-Újbuda,
8. Miskolci Sportiskola.

A MISI országos döntőben szerepelt csapata: Tóth Tímea, Fejes Fruzsina, Nagy Dóra, Ortó Petra, Kaczkó Anna, Hassan Nisrin, Králik Anna, Arad Zsófia, Andrek Éva, Papp Anita, Szolnoki Zsuzsanna, Faragó Fanni, edző: Áron Balázsné.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!