boon-sportoldal

2010.02.05. 21:47

Remekül küzdöttek a miskolciak

<p>A női röplabda Extraliga középszakasza keretében az 5-8. helyért csatáznak a miskolciak.</p>

A zöld-fehérek az ötödik fordulóban az Újpesti TE vendégei voltak. Az első szettben 8-8-ig kiegyenlített volt a küzdelem. Aztán négy ponttal megugrott az UTE és ezt egészen 18-14-ig tartotta. A MVSC jó nyitásfogadásokkal, ügyes feladásokkal és ütésekkel felzárkózott. A vendégek szettlabdáig jutottak, de Szabó a blokkba ütött, a végjátékot pedig hozták a hazaiak.

A második játszmában 11-ig együtt haladtak a csapatok, de aztán zsinórban fővárosi pontok születtek.

A harmadik szettben nem adta fel a Miskolc: az UTE 8-3-as vezetése után talpra állt Toma Sándor csapata. Oláh, Szabó és Kovács keményen dolgozott és termelte a pontokat, Szajkónak jók voltak a nyitásai, a csereként beállt Rédei új színt hozott, az MVSC pedig behúzta a szettet.

A folytatásra elfáradt az Újpest, a nagyobb rutin azonban a hazaiak javára billentette a mérleg nyelvét. A fővárosiak kihasználták a miskolciak hibáit és végül 1 óra 40 perces csatában diadalmaskodott. A vasutasok is dicséretet érdemelnek, mert felnőttek a feladathoz.

Jegyzőkönyv

Újpesti TE – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3-1 (25, 19, -23, 19)
Budapest, 200 néző. V.: Stefik, ifj. Szabó P.

Újpest: VARGÁNÉ, Balajcza, Horváth, JÁKA, Lutter, Szombathelyi. Csere: Nagy Sz. (liberó), Rózsa. Vezetőedző: Ratimovszky Károly.
MVSC: Kiss, KOVÁCS, SZAJKÓ, Szabó, Oláh, Leidgeb. Csere: Répászki, Sitkey, Rédei, Csarkó, Kuremszki. Vezetőedző: Toma Sándor.

Ratimovszky Károly: – Két egyenlő csapat küzdeméből a végjátékban a rutin jobban kijött csapatunk javára.
Toma Sándor: – Nagyon örültem annak, hogy talpra tudott állni a csapat. Végig nagyszerűen küzdöttünk és néhányan önmaguk fölött teljesítettek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!