boon-sportoldal

2010.02.07. 20:11

Egyforma tudás, minimális különbség

<p>Egygólos hazai verességgel kezdte az idei esztendőt a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabda-csapata.</p>

A felsőházi rájátszásba jutás szempontjából egy rendkívül fontos összecsapással kezdődött az idei esztendő az MKC-nak. A fordulót megelőzően mindkét együttes egyforma pontszámmal rendelkezett, ráadásul ősszel a Balaton-partján is döntetlent játszottak egymással a felek. A várakozásoknak megfelelően a kövesdi sportcsarnokban is kiélezett csatát  láthatott a kilátogató közönség.

Remekül kezdtek

Az első negyed órában remekül működött a vendéglátók védekezése. A számos volt válogatottat felvonultató fürediek hosszú percekig csak elvétve találtak Józsa Norbet kapujába. Ezt támadásban is kamatoztatni tudták a borsodiak: Fekete remekelt, de tíz perc elteltével az MKC gólzsákja nagyobb figyelmet kapott az ellenféltől. 6-2 után a bal szélen voltak eredményesek Pásztorék, akik néhány perc leforgása alatt ledolgozták a hátrányukat. Rosta István együttesében Bajorhegyi vette át a gólgyártó szerepkörét, de ekkor már komoly előnyt nem tudott szerezni a Kövesd. Sőt, néhány véleményes bírói ítélet után az első játékrész hajrájában fordított a rendkívül rutinos vendégcsapat, de a kétgólos különbség őket sem tölthette el megnyugvással.

A szünet után ugyanis az MKC újult lendülettel vetette bele magát a folytatásba. Rohanós tempóra váltottak a csapatok, mindkét oldalon a rövid lefolyású támadásokat erőltették a játékosok. Igyekeztek rendezetlen védelemmel szemben „könnyű” gólokat elérni, de nyilván ebben a stílusban benne volt a nagyobb hibázási lehetőség is. Nyolc perc alatt két büntetőt is kihagyott  a Kövesd, így a Balatonfüred meg tudta őrizni minimális vezetését (40. perc: 18-19).

Sok hiba támadásban

A hazai kapuban Szabó is sokat tett azért, hogy ne legyen nagyobb a differencia. A Kövesdnek azonban így is futni kellett eredmény után, és helyenként a két játékvezető ítéleteivel is meg kellett birkózni. A hajrát előnyösebb pozícióban várhatta Balatonfüred, három perccel a vége előtt 26-28-nál Rosta István ezért kénytelen volt időt kérni. Fekete hozta saját magát, de a 13 gólja is kevésnek bizonyult. Az esély megvolt az egyenlítésre, ám Bécsi átlövése…. Fölé szállt. A másik oldalon Bakos értékesített egy ziccert, ezzel eldőlt minden. A végén Fekete büntetője már csak arra volt elég, hogy minimális különbségű vendéggyőzelemmel záruljon a találkozó.

A Füred kevesebbet hibázott ezen az estén, két nagyjából egyforma tudású csapat összecsapásán ezúttal apró dolgok döntöttek a vendégek javára. A felsőházi rájátszásért folytatott harc során értékes két pont ment el az MKC számára, de az esély még megvan arra, hogy a legjobb nyolc között folytassa az együttes.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KC                28-29          (12-14)
Mezőkövesd, 800 néző. V.: Herczeg, Südi.

Mezőkövesdi KC: Józsa – Papics (2), JUHÁSZ K. (3), Bécsi (1), BAJORHEGYI (3), FEKETE (13), JUHÁSZ Z. (4) Csere: Szabó P. (k), Milicsevics (2), Rosta, Papp M. Játékos-edző: Rosta István.
Balatonfüredi KC: SZATHMÁRI – Tombor (3), BAKOS (5), Salamon (3), Kovács Gy (3), Szőllősi (4), PÁSZTOR (6). Csere: Kis Á. (-), Horváth (1), FREY (4), Lelkes (-), Edző: Velky Mihály.

Rosta István: - Gratulálok a Balatonfürednek, életek azzal a lehetőséggel, ami ezúttal megadatott nekik. Túl jók ahhoz, hogy ezt a luxust kihasználatlanul hagyják.
Velky Mihály: - Az első negyedórát leszámítva uraltuk a mérkőzést. Egy szívós Mezőkövesddel találkoztunk, remek hangulatú, teltházas találkozón. Nagyon fontos pontokat szereztünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!