boon-sportoldal

2010.02.23. 16:51

Burányi a tizen- és a huszonhatodik

<p>Hétfőn dőlt el, hogy 26 fős kerete lesz tavasszal a DVTK NB I-es csapatának.</p>

Az átigazolási időszak lezárultával kiderült, hogy 16 új labdarúgó kapott helyet a bennmaradásért küzdő Diósgyőri VTK futball csapatának tavaszi keretében. A téli nagytakarításnak 19 (!) játékos esett áldozatául, ugyanis az őszi keret tagjai közül ennyien voltak kénytelenek távozni. Közülük négyen nem véglegesen, ugyanis Horváth Szabolcs, Gohér Gergő, Ivancsics Gellért és Lipusz Norbert csak kölcsönjátékosként szerepel tavasszal NB II-es együttesekben, és nyáron újra Diósgyőrben kell jelentkezniük munkára.

Szerződések

Tizenkét új játékos (Bajzát, Brnovic, Supic, Zámbó, Malinauskas, Dobos, Somorjai, Gal, Rados, Bacsa, Roszel, Menougong) szerződtetését már korábban bejelentették a diósgyőri klub vezetői. Tóth László, a DVTK sportigazgatója érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy Zsivoczky Norberttel, Sadjo Hamannal és Rohan Rickettsszel is szerződést kötöttek a múlt héten, ahogy Burányi Tamással is.

Burányi Tamással kapcsolatban szó volt arról, hogy a DVTK játékosaként a tavaszt esetleg Bőcsön tölti kölcsönben, de végül az a döntés született, hogy inkább maradjon Diósgyőrben, és az NB III-ban szereplő DVTK tartalékcsapatában próbálja meg sérülése után visszanyerni a formáját – mondta Tóth László.

A sportigazgatótól azt is megkérdeztük: Ivancsics Gellérttel kapcsolatban a múlt héten szerdán még az hangzott el a szurkolói ankéton, hogy 95 százalék az esélye annak, hogy az NB I-es Kecskemét játékosa lesz végleg, hogyan került mégis az NB II-es Szigetszentmiklós csapatához, kölcsönbe.

Megegyeztek, majd...

– A Kecskeméttel mindenben megegyeztünk, leutaztam az alföldi városba, hogy a szerződéskötéshez szükséges adminisztrációt elintézzük, de Ivancsics Gellért az utolsó pillanatban meggondolta magát, kijelentette, hogy mégsem akar a kecskeméti csapathoz igazolni. Mindezt azok után, hogy az őt szerződtetni kívánó klub pénztárában már a vételi árának az első részletét is felvettem. A kijelentése után nem volt mit tenni, visszafizettem a pénzt, és mivel kiderült, hogy a Szigetszentmiklós csapatában szívesen dolgozna vele korábbi edzője, Aczél Zoltán, így az NB II-es együttesnek adtuk kölcsön egy fél évre.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a jelenleg sérüléssel bajlódó két labdarúgó, az újonnan érkezett Burányi és ősszel igazolt Ivancsics között mi a különbség, előbbi miért itt regenerálódik, utóbbi pedig miért egy másik klubban.

– Egyetlen oka van ennek, a pénz. Ugyanis Burányi Tamás nagyságrendekkel kevesebbe kerül, ahhoz képest, mintha Ivancsics Gellért maradt volna itt. De mivel utóbbi játékost kölcsönadtuk, így ebben a fél évben a bérköltségét nem a DVTK-nak kell állnia – mondta Tóth László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!