boon-sportoldal

2010.02.25. 21:51

A "nagyon várt" első meccs

<p>Pénteken 19 órától Debrecenben kezdi a focitavaszt a DVTK élvonalbeli együttese.</p>

Két, különböző célért harcoló alakulat találkozik egymással az Oláh Gábor utcán: amíg a Loki a bajnoki címét szeretné megőrizni, addig a miskolciak alulról a második helyet adnák át másnak. A látogatóknál rengeteg változás történt a téli szünetben: tavaly novemberben az önkormányzat a havi 5 millió forintos támogatást – 2010. decemberéig – havi 10 millióra emelte, de 70 millió forint kölcsönt is kapott a gazdasági társaság. Pár nappal ezután az is kiderült, hogy a bajnokság második felében már nem Aczél Zoltán lesz a vezetőedző az Andrássy úton. December közepén a Katarban dolgozó Tornyi Barnabás – miután megkeresték – elvállalta a DVTK irányítását és tizenegy esztendővel második távozása után január 4-én újra a diósgyőri öltözőben üdvözölt labdarúgókat. A szakember és a klubvezetés alaposan „átdolgozta” a keretet, ugyanis tizenhatan érkeztek, tizenkilencen pedig távoztak az átigazolási időszakban.

– Bevégeztetett a felkészülés... – kezdte Tornyi Barnabás, a DVTK vezetőedzője. – Megpróbálunk nemes ellenfél lenni, de hátha mindent megcáfolta eredményesnek bizonyulni. Ilyen változásokon nem esett át egyik magyar csapat sem a szezon közben, de megpróbáltunk egységet kovácsolni és a játékosok szeretnének bizonyítani. Herczeg András kollégámmal, barátommal kívülről ismerjük egymást, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal és bár egyszer nyert eddig diósgyőri csapat Debrecenben, ez nem jelenti azt, hogy mintegy tradícióból fel kellene tennünk a kezünket. Talán valamivel nekünk könnyebb a helyzetünk, mert DVSC van kényszer alatt.

A tervezett kezdőcsapat:Malinauskas – Bognár, Gal, Supic, Zámbó – Dobos (Menougong), Vukadinovic, Lippai (Somorjai), Roszel (Sadjo) – Bajzát, Brnovic.

A hiányzók között van három sérült: Jeknic, Huszák és Horváth G., míg Zsivoczky és Ricketts még nincs megfelelő fizikai állapotban, Balajti és Takács pedig lemaradásban van, így ők sem kerettagok.Nincs már jegy
Nagyon melléfogott az, aki úgy tervezte, hogy a vendégszektorba szóló belépőjegyét pénteken veszi meg, a helyszínen. A diósgyőri klub 780 darab jegyet kapott a Hajdúságból, melyek mindegyike elfogyott tegnap délelőttig. Ugyan a miskolci klubvezetés tett arra kísérletet, hogy további 200 tikettet kapjon a Lokitól, mindez azonban nem járt sikerrel, mivel ennyien férnek el a Debrecenbe látogató, vendégdrukkerek részére fenntartott helyen. A DVSC különben telt házat, 9500 nézőt vár a meccsre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!