boon-sportoldal

2010.01.27. 20:26

Már csak Miskolcon és Gyulán

<p>Miskolc - Idén már csak két verseny lesz Magyarországon – már ami a magyar salakmotoros bajnokságot illeti – tudta meg a BOON csoport tagja, a www.speedway.hu.</p>

"A hétfői salakbizottsági ülés elsődleges célja a magyar bajnokság kiírásának meghatározása volt" - nyilatkozta Kiss Szabolcs szakágvezető. "A bizottság és a jelenlévők közös tanácskozáson a következőekben állapodtak meg: nemzetközi - sajnos versenyzői létszámunk nem elegendő tiszta nemzeti bajnoksághoz - , így minden nevezői licenccel rendelkező egyesületnek foglalkoztatnia kell egy külföldi licences versenyzőt. Ugyanakkor; két fordulós lesz a bajnokság, hiszen a MAMS sportkódex jelen szabályozás alapján a salakmotor szakágon belül annyi számú bajnokságot ír elő, ahány működőképes pálya van. Sajnos jelen esetben ez a szám csak Miskolcra és Gyulára korlátozódik. A pályával rendelkező egyesületek egy-egy bajnoki rendezésénél nem kívántak többet rendezni, míg a többi, pályával nem rendelkező egyesület pedig nem kívánt versenyt rendezni."

A bajnokságon belül

Kiderült az is, hogy a tavalyihoz hasonlóan 12 fős bajnokság lesz. A lebonyolítás különbözni annyiban fog, hogy nem lesz C, B, A döntő, hanem a legjobb nyolc fog selejtezőt futni, majd a legjobb 4 kerül a döntőbe. Azon versenyzők akik nem kerülnek be a keretnévsorba, azoknak MAMS kupa lesz kiírva, amely a bajnokság keretein belül lesz megrendezve betétfutamonként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!