boon-sportoldal

2009.06.23. 21:35

Orosz szavak Baranyi válászáról

<p>Orosz Lajos alpolgármester sajtóközleményben tudatta a múlt héten, hogy levelet írt hat kérdéssel Baranyi Sándornak, aki cégei révén tulajdonosa a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft.-nek.</p>

Ezekre a Borsod Online választ kapottBaranyi Sándortól, aki megjegyezte, hogy ő nem kapott levelet a miskolci városházáról. Erről, illetve a kérdésire adott válaszról kérdeztük kedden délután Orosz Lajost, aki éppen akkor készült kiadni egy sajtóközleményt ezzel kapcsolatban ( az elkészült sajtóközlemény itt olvasható).

– A levél küldésről annyit, hogy azt két helyre is továbbítottunk Baranyi Sándornak – mondta a miskolci alpolgármester, akit először arról kérdeztünk: hogy áll a június 11-én az Észak-Magyarország szerkesztőségében megrendezett kerekasztal beszélgetésen tett vállalása, amely úgy hangzott, hogy Wicha József vállalkozót, Káli Sándor polgármestert és Baranyi Sándort megpróbálja egy asztalhoz leültetni, hogy tisztázzák a diósgyőri foci vitás kérdéseit. – Miután ezt bevállaltam, másnap beszéltem Káli Sándorral és Wicha Józseffel is. Baranyi Sándorral azért nem, mert egyrészt a város kapcsolatát a diósgyőri fociban Wicha József személyesíti meg, másrészt Baranyi Sándorral nem én álltam kapcsolatban korábban, így kellő ismerettség hiányában ez irányban nem léptem, már csak azért sem, mert értesültem arról, hogy a Wicha József és Káli Sándor folytatott ez ügyben megbeszélést.

A válaszokról

Orosz Lajost arról is megkérdeztük, hogy találkozott-e a kérdéseire érkezett, a Borsod Online-on megjelentBaranyi Sándor-féle válaszokkal, és miután erre igen volt a válasza, azt is megkérdeztük az alpolgármestertől, hogy mi erről a véleménye.

– Alpolgármesterként azt mondhatom, hogy nem lepődtem meg, diósgyőri érzelmű emberként pedig annyit tehetek hozzá, hogy el vagyok keseredve - mondta Orosz Lajos. – Tartom annyira felelős gondolkodású embernek Baranyi Sándort, hogy tiszta válaszokat adjon a kérdésekre. Őszintén el kell ismerjem: egy picit provokáltam a kérdésekkel Baranyi Sándort, megpróbáltam kiugrasztani a nyulat a bokorból, de be kell látnom, ez elsőre nem sikerült. Ezért újabb közleményt adott ki a városháza azért, mert nekem, és sok más Miskolcon élő embernek tudnia kell, hogy mik a szándékai a DFC Kft.-vel.


Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!