boon-sportoldal

2008.12.30. 20:39

Több lövésből több gól

<p>Utolsó 2008-as tétmérkőzését vívta kedden este a Miskolci Jegesmedvék JSE jégkorongcsapata.&#160;<dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Miskolci_Jegesmedv_k_JSE___NZ_Stars_2008_12/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Miskolci Jegesmedvék JSE - NZ Stars 2008.12.30." /></a></dia></p>

A Macik hazai környezetben, a Mol Liga keretében az NZ Stars együttesével csaptak össze: a közönség elsősorban arra volt kíváncsi, hogy a Dunaújváros elleni, vasárnapi találkozón mutatott formát, fegyelmezettséget (amely győzelmet eredményezett) mennyire tudják átmenteni a vendéglátók erre a mérkőzésre (is).

Rossz kezdés

Az első harmad nem kezdődött valami jól, hiszen nagyon rövid idő alatt kétszer is sikerült betalálniuk a fővárosiaknak Maszlov és Gergely révén. Ez azt vetítette előre, hogy távolra került az esetleges újabb bravúr. Talán a ,,sztárok” is igyekeztek tanulni a dunaújvárosiak miskolci fiaskójából, és komolyabban rákészültek a Jegesmedvékre. A hazai oldal nem volt olyan éles, mint vasárnap, és Duschek kapusnak is kellett némi idő ahhoz, hogy felvegye a megfelelő hőfokot. A 18. perc elején tovább növelte az előnyét az NZ, de a hajrában kettős emberelőnyben érkezett Strengell bombája, amerly tapsra ragadtatta a szép számú közönséget.

Távolodás

A második húsz percben pörgős játékot produáltak a jégen lévők. A budapestiek nem hagyták pihenni a miskolciak kapusát, és bár mezőnyjátékban Kisék mindent igyekeztek elkövetni, mégis Holéczyinek sikerült behúznia a pakkot a borsodiak ketrecébe. Egy-egy szép lövésre futotta az MJJSE erejéből, de közelebb kerülni ebben a harmadban nem sikerült.

A záró felvonásban még voltak lehetőségek a gólszerzésre mindkét oldalon, illetve némi lökdösődés a palánkoknál, majd az utolsó pillanatokban Wallberg két bravúrja következett, ám újabb találatokat már nerm lehetett feljegyezni, csak azt: a Stars a sratisztikák szerint 47-17-re nyerte a lövéspárbajt, és ezekből arányaiban többször is talált be.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – NZ Stars 1-4 (1-3, 0-1, 0-0)

Miskolc, 500 néző. V.: Incze, ifj. Sós, Soós.

MJJSE: DUSCHEK – Cop, Láda B., Fabok, Nagy G., Sike, EGRI, LÁDA P., NYBERG (1), STRENGELL 1, Kis, Gőz, Budai, Dányi, Urbán, Rusznyák, Radványi, POPOVICS, Korpos, Kállai, Pál (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

NZ Stars: WALLBERGg – Fodor, Majoross (1), Svasznek, Szajbert K., GRÖSCHL (1), Davis, Kaspárek, Lencsés (1), Szirányi, MASZLOV 1 (1), HOLÉCZY 1, Szajbert P., SZAPPANOS 1 (1), GERGELY 1, HERTL (1), Wéber, Rajna (k). Vezetőedző: Robert Spisak.

Kiállítások: 6 perc, illetve 18 perc.

Mayer Péter: – A vasárnapi kiemelkedő teljesítmény után ma csupán egy jó, átlagos produkcióra voltunk képesek. Küszködtünk, próbálkoztunk végig, de a hibákat nem tudtuk kiküszöbölni.

Robert Spisak: – Az tetszett, hogy a miskolciaknál sokkal több lövési lehetőséget tudtunk kialakítani, szinte minden helyzetbúől próbálkoztunk. Jó volt a védekezésünk, összességében pozitívum számomra ez a mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!