boon-sportoldal

2008.09.22. 12:48

Vágó Attila újabb ultimátumot kapott

<p>A győri, hatgólos vereség nem múlt el nyom nélkül a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál.</p>

A labdarúgó NB I 8. fordulójában, a múlt héten szombaton 6-0-s vereséget szenvedett a Győri ETO FC vendégeként a Diósgyőri VTK együttese. Egy héttel azt követően, hogy a piros-fehérek szakvezetőjének, Vágó Attilának és csapatának sikerült teljesítenie egy ultimátumot. Ugyanis az 5. forduló után, a Vasastól elszenvedett 3-2-es vereség után, ami zsinórban a harmadik zakó volt, a Paks és a Zalaegerszeg elleni meccsekre 4 pont megszerzését irányozta elő a klubvezetés, ennek nem teljesülése a vezetőedző távozását, valamint a csapat pénzbüntetését vonta volna maga után. Mint ismert: a két meccsen a 4 pontot megszerezte a csapat Vágó Attila szakvezető irányításával.

Az újabb

De nem sokáig maradtak ultimátum nélkül a diósgyőriek, mert a győri hatgólos vereséget hétfőn délelőtt értékelték a klub vezetői.

– Nem edzőváltásban gondolkodom, hanem célokban – mondta Baranyi Sándor, a DVTK-t működtető cég tulajdonos-vezérigazgatója. – A győri vereség után a cél elérése távolibbnak tűnik, de nem lehetetlennek. A szezon előtt a 6-9. hely elérését tűztük ki célul, és megnéztük, hogy az előző bajnokságokban a 8. helyezett csapatok összesen hány pontot szereztek. 40 pont az, amit a szezon végére össze kellene gyűjtenie a csapatnak, hogy a 8. helyre odaérhessen, és értelemszerűen ennek a felének meg kellene lennie november közepére, amikor befejeződik az őszi bajnoki idény. Most 8 pontunk van, vagyis a hátralévő 7 mérkőzésen 12 pontot kell szerezni a csapatnak. Ellenkező esetben váltásra kerül sor a vezetőedzői poszton, és a játékosok és az edzők az őszi szezonban csak a juttatásaiknak a felét kapják meg, vagyis fél pénzért játszanak, ha nem jön össze a 12 pont.

Összhang van

Baranyi Sándortól azt is megkérdeztük, hogy eljutnak-e, eljutottak-e hozzá azok a szurkolói vélemények, amelyek szerint Vágó Attila menesztése lehetne az egyetlen lehetséges megoldás jelen helyzetben.

– Természetesen tudok róla, hogy a szurkolók egy része nem szívleli Vágó Attilát – mondta Szeviép Zrt. vezérigazgatója. – Őszintén szólva én nem tudom ennek mi az oka, nem kutattam. Sajnos, nem lehet olyan döntéseket hozni, ami mindenkinek elnyeri a tetszését. Amikor Vágó Attila személyéről szó esik, akkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a csapat játszott a bajnokság elején néhány olyan mérkőzést, amelyek közül nem mindegyiket sikerült megnyerni, de játékban elismerésre méltót produkált a csapat. Ráadásul úgy érzem nem arról van szó, hogy nincs összhang a csapat és az edző között, ezért sem érzem azt, hogy váltani kellene jelen helyzetben.

Arról is megkérdeztük a klub tulajdonosát: azért választotta motivációs eszközként újra az ultimátumot, mert az egyszer már bejött?

– Nem erről van szó – jelentette ki Baranyi Sándor. – Nem szeretek kapkodni, szerintem egy menet közbeni edzőcsere csak tüneti kezelés, nem hiszek abban, hogy ennek hosszabb távon eredménye lehet. De úgy tűnik, hogy nem csak én nem, hanem a Honvédnak, a Paksnak a vezetői sem, mert ott sem az edzők menesztésében látják, látták a kiutat.

Makón?

A DVTK szerdán Makón játszik Magyar Kupa mérkőzést. A 16 közé jutásért lejátszandó találkozóról a következőket mondta Baranyi Sándor: ,,Szóba jött a Makó elleni meccs, de erre nem fogalmazódott meg külön cél, de azt hiszem ez nem is szükséges, Vágó Attila tisztában van azzal, hogy mi az elvárás ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban."

Vágó: "Reális elvárás a  12 pont"
– Ez a hét eleji szokásos megbeszélés volt, aminek van olyan hozadéka, aminek én személy szerint örülök – mondta Vágó Attila, a DVTK vezetőedzője. – Szóba került a célkitűzés, hogy hány pontot kellene szerezni az ősszel ahhoz, hogy a végső célt elérhesse a csapat. Bővebben....
Az ultimátumos 7 meccs
9. forduló, szeptember 27. (szombat), 19.00: DVTK – FC Fehérvár

10. forduló, október 4. (szombat), 18.00: Nyíregyháza SFC – DVTK

11. forduló, október 19. (vasárnap), 17.30: DVTK – Újpest FC

12. forduló, október 25. (szombat), 18.00: BFC Siófok – DVTK

13. forduló, november 1. (szombat), 18.00: DVTK – Szombathelyi Haladás

14. forduló, november 8. (szombat), 18.00: DVSC-TEVA – DVTK

15. forduló, november 15. (szombat), 18.00: DVTK – Kecskeméti TE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!