boon-sportoldal

2008.09.16. 23:41

Nem gördítenek akadályt, ha...

<p>A TVSE elnöke két férfi kajakosával szóban megegyezett, a harmadik (egyelőre) az év végéig újvárosi.</p>

Bozsik Gábor, Boros Attila, Molnár Péter. A Tiszaújvárosi VSE három válogatott kajakosa. Bozsik Gábor már korábban nyilatkozta lapunkban, hogy a szerződése lejár, de Farkas Zoltán klubelnöktől a másik két „fiú” sorsáról is érdeklődtünk.

– Kezdeném azzal, hogy Bozsik Gábor  pekingi olimpián szerzett ötödik helyét a klub elismeri – mondta a TVSE irányítója. – Ezen kívül szeptemberig szóló kontraktusát december 31-ig a korábbi feltételekkel meghosszabbítottuk, azért azzal, mert ez az a nagyságrend, amit biztosítani tudunk számára. Amennyiben valaki, valamelyik másik egyesület többet tud adni, ígérni Gábornak, akkor mi január 1-gyel nem gördítünk akadályt a távozása elé. Sajnos, a támogatói körünk hat éve nem változott, az infláció pedig fokozatosan rontja a feltételeinket.

Változások előtt

Boros Attila nem jutott ki Kínába, viszont az elmúlt két esztendőben érmeket hozott világversenyekről. Vele Farkas Zoltán szóban megállapodott a folytatásról, és ugyanez a helyzet Molnár Péterrel, a friss korosztályos Európa-bajnokkal is. Utóbbi feltételein szeretne némileg módosítani a TVSE, de mint az elnök fogalmazott, „ne gondoljon senki óriási tételekre.”

Az újvárosiak hölgy ,,ígérete” és erőssége, Szakolczai Fédra szintén ott volt az ötkarikás játékokon, igaz, egyelőre csupán nézőként. Vele kapcsolatban felmerült, hogy mivel Budapesten folytatja tanulmányait, egy ottani csoportban, csoporttal fog tovább tréningezni.

– A szövetség, és azon belül is a válogatott működése változások előtt áll, úgyhogy ebben a pillanatban nem tudnék neki jó szívvel trénert ajánlani – tette ehhez hozzá Farkas Zoltán. – Az biztos, hogy nálunk van megfelelő képzettségű edző, ám ő a fővárosban fog tanulni, ami most szerintem a legfontosabb. Fédra amatőr szerződése idén december 31-ig él, s természetesen egy magasabb szintű együttműködés is szóba jöhet, mintahogy Boros Attiláékkal, ám ehhez szükséges lesz, lenne egy általános orvosi vizsgálatra.

Belgrádban versenyeznek

Csütörtöktől vasárnapig Belgrád ad helyt a főiskolás kajak-kenu világbajnokságnak, amelyen 25 fős magyar válogatott vesz részt. A gárda vezetője éppen Farkas Zoltán lesz, az újvárosi különítményt még Boros Attila (Szolnoki Főiskola), és Molnár Péter (TF) alkotja: „Boros Attila ezer méteren egyesben indul, míg Molnár Péterrel egy hajóban fog ülni 500 méteren, párosban – tudatta az újvárosi sportvezető. – Az olimpiai válogatók után mind a ketten edzésben maradtak, azaz jó erőben vannak. Én hiszek bennük...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!