boon-sportoldal

2008.07.12. 20:27

Két futáson, közel kilencszázan húztak "nyúlcipőt"

<p>Tiszaújváros - Pénteken a futás volt a főszerepben a 10. TVK Triatlon Nagyhéten.&#160;<DIA alt="Triatlon Nagyhét - Maratoni futás 2008.07.12." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Triatlon_Nagyh_t___Maratoni_fut_s_2008_07_1/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Triatlon Nagyhét - Maratoni futás 2008.07.12." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Tiszaujvaros-TVK-Triatlon-valto-1_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Tiszaujvaros-TVK-Triatlon-valto-2_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Tiszaujvaros-TVK-Triatlon-valto-3_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A nagy menetelés során már másodszor húzhattak ,,nyúlcipőt" a tombola-szelvényeket gyűjtő sportbarátok, szám szerint nem kevesebben, mint ötszázan. A Jabil 1/3 Maraton mezőnyében rajthoz állt az első etióp futó. Az elmúlt két héten két teljes maratont megnyerő Erkolo Ashenafi ezúttal a második helyet érdemelte ki.

A szabadidősportosokat követően rajtolt el a Jabil 1/3 Maraton elnevezésű pénzdíjas futóverseny, mely egyben a ,,Jabil 5próba" szabadidősport esemény befejező száma is volt. A 145 egyéni induló mellett 54, egyenként 4 tagú csapat vett részt a kánikulai viadalon. Az egyéni és a négy tagú váltók első emberei egyszerre kezdhették meg a 14 kilométeres, négy körös táv teljesítését. Az egyéni verseny sztárjának az etióp Erkolo Ashenafi számított, aki az elmúlt két hétvégén két 42,195 kilométeres versenyt, a 16. Bükki Hegyi Maratont és az Elvira Maratont is megnyert Magyarországon. A Debrecenben élő, békéscsabai színekben versenyző afrikai futó az első 3,5 km végén még vezetett, de onnantól kezdve nem tudta tartani a lépést a jóval frissebb fővárosi Rezessy Gergellyel, aki fokozatosan növelve előnyét végül több, mint egy perc különbséggel érkezett meg elsőként a célba. A bronzérem az elejétől kezdve a harmadik helyen haladó fővárosi Szabó Imréé lett. A hölgyeknél a hajdúböszörményi Varga Éva csak a második körben engedte át a vezetést az oroszlányi Lauf Kingának, akit a debreceni Hajdú Anna követett harmadikként a célban. A váltóknál a Békéscsabai Atlétikai Club kiélezett küzdelemben szerezte meg az elsőséget, megelőzve a WSG-Lőrinc2000, valamint a Jamie és a Skodalámpa elnevezésű négyest. A férfi 1-6., a női 1-3 és a váltó 1-3. helyezettje pénzdíjazásban részesült. Az esti, Városháztéren megtartott díjátadó ünnepségen közreműködött Koscsó Lajos, Tiszaújváros polgármestere, Király Zoltán, a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Bráz György, Tiszaújváros alpolgármestere.

Fődíjasok, irány Peking!

A Jabil 1/3 Maraton díjátadó ceremóniájának végén tartották meg a Jabil5próba akcióban legalább 14 pontot elérő résztvevők közötti sorsolást, melynek két fődíja két, egyenként egy hetes pekingi utazás az ötkarikás játékokra. Brad Kahlefeldt, az ausztrálok U23-as világbajnoka, kétszeres felnőtt vb-bronzérmese, a 2006-os tiszaújvárosi világkupa győztese, a pekingi játékok éremesélye Makai Márió próbakönyvét húzta ki a Jabil-dolgozók közül, így ő lesz az egyik fődíjas, aki utazhat Kínába. A további résztvevők táborából a debreceni Szabó Zita (DSC-DSI), hazánk jelenleg egyetlen triatlonos olimpikonja a tiszaújvárosi Barva Pétert segítette hozzá a pekingi utazáshoz. Fortuna két kegyeltje jó néhány sportesemény megtekintése mellett ellátogathat majd a kínai Nagyfalhoz is.

Pályán az ITU és a TVK

A 14 kilométeres péntek esti futás mezőnyében – az elmúlt évek hagyományainak megfelelően most is ott volt a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) munkatársai. Ezúttal Andrew McCanzie, az ITU TV producere és Fergus Murray online vezető egyéniben teljesítette a távot, csakúgy, mint a tiszaújvárosi Márkus Balázs, a 2010-es budapesti triatlon világbajnokság versenyigazgatója. A névadó főtámogató TVK Hodossy Gyula pénzügyi-gazdálkodási vezérigazgató-helyettes, az egyénit is teljesítő Pálffy Gábor kommunikációs igazgató, Budai János kommunikációs munkatárs és Dukai György titkársági alkalmazott összeállításban hagyta maga mögött az előírt penzumot. A további TVK-sok közül egyéniben gyűrte le a 14 km-t Bálint Lóránt, Székvölgyi Zoltán és Kovács Attila.

A Jabil 1/3 Maraton dobogósai:

Nők: 1. Varga Éva (Hajdúböszörmény) 55:28 perc, 2. Lauf Kinga (Oroszlány) 56:38, 3. Hajdú Anna (Debrecen) 59:40.

Férfiak: 1. Rezessy Gergely (Vasas-Humansoft) 45:09, 2. Erkolo Ashenafi (Békéscsabai AC) 46.24, 3. Szabó Imre (Budapest) 46:56

Váltó: 1. Békéscsabai Atlétikai Club, 42:05, 2. WSG-LŐRINC 2000, 42:48, 3. Jamie és a Skodalámpa, 42:57.

Az esti felhőtlen hangulatú szórakozáshoz 20.30-tól a Városház tér nagyszínpadán a Ladánybene 27 együttes élőkoncertje járult hozzá nagyon komoly mértékben.

"Sűrű" szombat

A Nagyhét utolsó előtti napja, a szombat, igazán „sűrűre" sikeredik. A tavaly sikerrel debütált „Tiszaújvárosi Turista Triatlon" résztvevői, akikre gyalogos, kerékpáros és vízitúra teljesítése vár, már 8 órakor megkezdhetik a volt Kazinczy Általános Iskola udvaráról a 9,2 km-es gyalog-, 6,5 km-es vízi- és 29 km-es kerékpártúrából álló menetelést. A Streetball torna résztvevői 10 órakor kezdenek a Phőnix Hotel melletti parkolóban. Ugyan ebben az időpontban kezdődik a futás-íjász verseny a Dísztó partján. A Triatlon-Mix, egyben junior Európa-kupa futamra nevezett, 11 országot képviselő versenyzők 15 órakor rajtolnak a belvárosi versenyközpontból. A vasárnapi világkupa résztvevőit este fél 8-kor köszöntik a a Nagyszínpadon, ahol ezt követően a Dumaszínház nevében Kiss Ádám humorista majd a nagyérdeműt. A zenés program szombati részét a No Thanx együttes koncertje jelenti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!