boon-sportoldal

2008.07.03. 21:29

DVTK: vereség a rimaszombatiaktól

<p>Meccset játszott a DVTK, előkészületit. A Diósgyőri stadionban a szlovák második vonalban játszó Rimavska Sobota volt a DVTK ellenfele. <a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/dvtk-edzomeccs-rimaszombat-foci.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" border="0" widht="13" height="13" /></a>&nbsp<dia width="900" height="700" alt="DVTK – Rimavska Sobota 1-3 2008. 07. 03. "><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK___Rimavska_Sobota_1_3_2008__07__03__/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="DVTK – Rimavska Sobota 1-3 2008. 07. 03. " /></a></dia></p>

A DVTK-ban az első félidőben bemutatkozott Somodi Bence, az új kapus, de a második félidőben is új hálóőr állt a kapuba, a Czékmány József személyében. A 20 éves, a Ferencvárosban nevelkedett kapus legutóbb Olaszországban játszott, ahol kölcsönben szerepelt.

Rajta kívül először lépett pályára a diósgyőri felnőtt csapatban Takács Péter és Nagy Károly, akik mindketten az MTK-tól érkeztek, valamint a brazil csatár, Toninho. Utóbbinak – a romániai jobb oldali védőhöz, Süller Márius Róberthez hasonlóan – a meccs után megköszönték eddigi munkájukat és közölték velük, hogy nem lesznek a DVTK játékosai.

További program

Ami a bajnoki felkészülés további részét illeti: a Vágó Attila által edzett keret legközelebb szombaton lép pályára, a szlovákiai Nagymihályban. A piros-fehérek egy háromcsapatos tornán vesznek részt, ahol előbb egy szlovák élvonalbeli gárda-, majd a házigazdák második vonalban szereplő csapata ellen játszanak 2x40 perces meccseket. A Dubnica elleni összecsapásuk 10.30-kor kezdődik, a Michalovce elleni mérkőzés pedig 14.30-kor. A piros-fehérek már ma útra kelnek, az éjszakát Nagymihályon töltik, előtte pedig edzést tart a csapatnak Szlovákiában Vágó Attila vezetőedző.

A felkészülés hajrájában lesz egy kisebb változás – ami az edzőmeccseket nem érinti – ugyanis a július 26-i, REAC elleni bajnoki rajtot megelőzően, július 21-én edzőtáborozni megy a csapat. A bentlakásos, a szezonra ráhangoló összetartás helyszíne négy napon át Abaújszántó lesz.

A pályán

DVTK – Rimavska Sobota 1-3 (1-0)

Diósgyőr, 400 néző. V.: Nyírcsák.
DVTK, 1. félidő: Somodi – Kamber, Sebők V. (Kállai), Milicic, Góhér – Ahodikpe, Pintér, Pelecaci, Stanic – Vranesevic, Homma.
DVTK, 2. félidő: Czékmány – Süller, Kállai, Bokros, Trbovic – Nagy K., Lakatos, Takács P., Lipusz – Michel, Toninho. Edző: Vágó Attila.
Rimavska Sobota: Kuciak – Mujkos, Mráz, Janecka, Pisár (Pliska) – Csizmar, Gen (Gibala), Zivanovics (Migala), Sihelsky (Vargic) – Lazár (Morhac), Adam. Edző: Karol Kisel.
Gólszerző: Milicic (28.), ill. Zivanovics (55.), Janecka (66.), Gibala (71.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!