boon-sportoldal

2008.06.24. 18:11

DVTK: 4 régi és 4 új hiányzó, 4 új arc

<p>Új évet köszöntöttek a DVTK NB I-es labdarúgó csapatánál, ugyanis a gárda kedd délelőtt megkezdte a felkészülést a július 26-án kezdődő 2008/09-es bajnoki idényre.&#160;<DIA alt="DVTK - Az első edzés 2008.06.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK___Az_els__337__edz_s_2008_06_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK - Az első edzés 2008.06.24." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="DVTK - Elkezdődött a felkészülés 2008.06.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK___Elkezd__337_d_tt_a_felk_sz_l_s_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK - Elkezdődött a felkészülés 2008.06.24." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/elkezdtek-felkeszules-dvtk-sport-video.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-dvtk-edzes-video_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Vago-Attila-dvtk-felkeszulesrol-sport-foci-video_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

19 mezőnyjátékos és 3 kapus vett részt 2008/09-es szezon első edzésén, a DVTK-nál.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata idei első foglalkozásának kezdete előtt három, az előző szezonban a DVTK-ban futballozott játékos hagyta el a klubházat. Mogyorósi József, Nagy Tamás és Virág Aladár egy-egy papírral a kezében távozott, amelyen az állt, hogy a DVTK-t működtető cég vezetése hozzájárul ahhoz, hogy élő szerződésük ellenére más sportszervezetnél munkába álljanak, edzésre jelentkezzenek.

A 10 órakor kezdődő évadnyitón 22 játékos és 3 edző köszöntötte egymást az öltözőben, a fél órával későbbi első tréningen Vágó Attila vezetőedzőt Veréb György kapusedző, és Vitelki Zoltán segítette. Utóbbi amolyan beugróként, ugyanis a leendő sportigazgató a csütörtökig szabadságát töltő pályaedzőt, Benczés Miklóst helyettesítette.

A tavalyi keretből 11+2 játékos vett részt az első foglalkozáson (Köteles László, Kövesfalvi István, Sebők Vilmos, Vida Gergő, Kállai Norbert, Kerényi Norbert, Djordje Kamber, Lakatos Béla, Lipusz Norbert, Florin Pelecaci, Dane Trbovic + az előző évi NB III-as keret két labdarúgója: Kovács Ádám és Orlóczki Krisztián). A nyolc újonnan szerződtetett labdarúgó közül négy mutatta meg magát: Góhér Gergő (ex-Szolnok), Kreizler Károly (ex-Szeged), Srdjan Stanic (ex-Hajduk Kula), Boris Milicic (ex-Javor Ivanjica).

Hiányzó kerettagok

A bő egy órás edzés végén Vágó Attila érdeklődésünkre elmondta, hogy a hiányzó kerettagok közül ki miért nem volt jelen a kezdésen.

– A régiek közül Pintér Zoltán, Szélpál Tamás csütörtökön csatlakozik hozzánk, előbbi pár nap pótszabadságot kapott, utóbbi pedig ekkora tudja le utolsó vizsgáját a jogi egyetemen – mondta a szakvezető. – Homma Kazuo gépe szerdán este érkezik meg Japánból, a paraguay-i Gonzalo Cardozo pár nappal későbbre íratta át a repülőjegyét, de elviekben neki is ide kell érnie ezen a héten. Kleiber Dávid, hasonlóan a régi-újnak számító, Bőcsről visszatérő Menyhért Gergőhöz, szóbeli érettségin vett részt az első edzés idején. És ha már az újaknál tartunk: a még hiányzó három új játékos közül a szerb  Duska Vranesevic azért nem ért ide, mert még nem sikerült az itteni munkavállalásához szükséges összes papírt beszereznie odahaza, míg a Tisza Volán-Szeged csapatától érkező két játékos közül –, akik számára bő egy héttel ezelőtt, június 15-én ért véget az előző idény –, Gahwabi Nebil nyaralása után, csak a jövő héten csatlakozik hozzánk, míg Búrány Zoltán az U19-es Eb-re készülő magyar válogatottal szerdán kezdi meg a felkészülést, Dunavarsányban.

Új arcok

A DVTK első tréningjén öt próbajátékos vett részt. Vass Tamás, aki Diósgyőrben nevelkedett, a legutóbbi szezonban pedig az NB III-as Felsőzsolca csapatában védett, valamint négy mezőnyjátékos: az FC Fehérvártól érkezett két 21 éves középpályás, a bal lábas Horváth Ádám, és a jobb lábas Pálfi Milán; a 25 esztendős Kővári Gábor, aki az ESMTK labdarúgója volt legutóbb és a bal oldalon bevethető, valamint a 21 éves csatár, Kerekes Zsolt, aki az elmúlt szezon őszén az Integrál-DAC játékosa volt, legutóbb pedig a szerb Napredak Krusevac keretének volt a tagja. Róluk annyit mondott Vágó Attila, hogy nagy valószínűséggel szombaton, az első edzőmeccsek után fog dönteni arról, hogy kire van szüksége a továbbiakban.

Új csapatokban

Az előző szezonban a DVTK-ban szerepelt labdarúgók közül Hegedűs Gyula minden bizonnyal a Siófok játékosa lesz, a kapus Dénes Zsolt, a REAC-cal készül, Elek Norbert pedig valószínűleg a Maldiv-szigeteken futballozik majd szeptemberig, annál a csapatnál, ahol Dzurják József az edző, hazatérte után pedig a Bőcs játékosa lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!