boon-sportoldal

2008.03.11. 12:11

Még nem tudni, hogy marad-e

<p>Miskolc - A Miskolci Jegesmedvék Jégkorong élvonalbeli csapata az idei pontvadászat alapszakaszában a hetedik, azaz az utolsó helyen végzett. Jött a negyeddöntő, ahol a HC Csíkszeredával meccseltek a miskolci legények Erdélyben.</p>

A két győzelemig tartó párharcot a csíkiek nyerték meg, akik azóta már a fináléba is bejutottak.

Nem bírták el

- Rosszabb helyen végeztünk, mint tavaly, aminek több oka is van - nyilatkozta Jan Faith, a népkerti együttes vezetőedzője. - Az előző bajnokságnak más volt a lebonyolítási szisztémája, hiszen például az idén nem voltak alsóházi helyosztók. Ugyanakkor tavaly több játékosunk volt. Többen mentek el a csapattól és kevesebben jöttek. Az is tény, hogy kevesebb pontot szereztünk. Az ellenfeleknek hosszabb volt a kispadja, több minőségű játékossal rendelkeztek, mint mi. Buktunk olyan meccset erős ellenfelek ellen, amelyeket a magunk javára fordíthattunk volna. Nem sikerült, mert a gyakran rossz megoldást választottunk, fegyelmezetlenek voltunk. A döntő szituációkban többet voltunk kiállítva, hátrányba kerültünk, amit a csapat sajnos nem bírt el.

A kassai szakember elmondta azt is, hogy nem mindig tudott azzal a csapattal kiállni, amellyel eltervezte.
- Valaki mindig kiesett a csapatból sérülések, vagy betegség miatt - jelentette ki a szlovák mester. - Így aztán mindenki kapott lehetőséget. Ennek hatásaként nem volt igazi konkurenciaharc egy-egy posztért. Öröm volt számomra viszont az, hogy a fiatalabb játékosok közül többen - Urbán Péter, vagy éppen Duschek Dávid - egy lépéssel előrébb léptek, sokat fejlődtek. Hogy mit hoz a jövő? Maradok-e? Erre jelen pillanatban nem tudok válaszolni. Ez csak az elnökségi ülés után lesz tiszta.
Az MJJSE elnökségi ülésére kedden este kerül sor.

A tények

Az Alapszakasz végeredménye:
7. Miskolci Jegesmedvék JJSE 36 5 2 1 28 90-155 20

Negyeddöntők:
HC Csíkszereda - Miskolci JJSE 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
HC Csíkszereda - Miskolci JJSE 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!