boon-sportoldal

2007.12.20. 19:09

Samaranch-ot pénteken kiengedik

<p>Jobban van, ezért várhatóan már pénteken kiengedik a kórházból Juan Antonio Samaranch-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság volt elnökét - jelentette be csütörtökön a kórház vezetősége.</p>

Samaranch egy madridi konferencián vett részt, amikor rosszul lett, súlyos szív- és keringési problémákkal vitték kórházba. Samaranch jól reagált a kezelésekre és végig magánál volt - olvasható a San Carlos klinika közleményében.

Samaranch-nak nem ez az első hasonló esete. 2001 július 17-én, egy nappal annak bejelentése után, hogy utódja Jacques Rogge lett, a születésnapján lett rosszul. Egy hónappal később szintén kórházba kellett vinni keringési zavarokkal.

Samaranch 1980-tól 2001-ig irányította a NOB-ot, Jacques Rogge kinevezése óta a szervezet tiszteletbeli elnöke. Jelenleg a 2016-os madridi olimpiai kandidálást reklámozza. 2012-es rendezésért vívott harcban Madrid a harmadik helyen végzett a második Párizs és a végső győztes London mögött.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!