boon-sportoldal

2007.11.06. 19:18

Barcikai bravúr a kupában

<p>A Diósgyőr nem tudott győzni a labdarúgó MK nyolcadddöntőjében a Kazincbarcika ellen.</p>

Miskolc - A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján az NB I-es Diósgyőri VTK-nak három góllal kellett volna nyernie az NB II-es Kazincbarciai SC ellen, illetve a vendégeknek ettől kevesebb gólos különbséggel kellett volna lehozniuk a meccset a továbbjutás érdekében.

A hazai együttes meglehetősen felforgatott összeállításban lépett pályára. Vágó Attila, a DVTK edzője valószínúleg már a pénteki Újpest ellen bajnokira gondolva pihentetett néhány játékost. A piros fehérek felállásának legnagyobb érdekessége az volt, hogy Vámosi soha nem látott szerepkörben, csatár posztban kezdett.

Az első húsz percben a Diósgyőr nagyon nyomott, a kék mezesek szinte át sem jöttek a felezővonalon. Gólt azonban nem sikerült szereznie a DVTK-nak, a félidő derekán egyre jobban levegőhöz jutott a vendég együttes, már ellentámadásra is futotta erejükből. A hazaiak az első fél órát követően kicsit feszült idegállapotba kerültek, hat percen belül három játékos is sárga lapos figyelmeztetést kapott. A hajrában Szalma kapus nagy hibája után sem sikerült gólt szerezni a KBSC-nek, egy perccel ezután már igen. Stevica találata azt jelentette, hogy a második játékrészben a Diósgyőrnek négy gólt kellene szereznie a nyolc közé jutáshoz, úgy hogy közben egyet sem kap.

Fordulás után

A második félidő elején fel volt adva a lecke a Diósgyőrnek, a piros fehérek mentek, hajtottak becsülettel, de a vendégek masszívan védekeztek. A 60. perc után Vágó Attila szokatlan módon hármas cserére szánta el magát, aminek részbeni eredményeként sikerült a Diósgyőrnek egyenlítenie. 25 perc volt hátra ekkor a mérkőzésből és bár nekidurálta magát újra és újra a DVTK, NB II-es ellenfele változatlanul fegyelmezetten játszott. Ahogy fogytak a percek, úgy került egyre közelebb a kupabravúrhoz a KBSC. A kék mezeseknek egy-egy ellentámadása jelezte kultúrált játékukat, ami összességében a két meccs alapján arra volt jó, hogy vereség nélkül lépjenek tovább első osztályú ellenfelükön, ugyanis a két héttel ezelőtti barcikai 3-1-es siker után a diósgyőri 1-1es döntetlen ezt eredményezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!