VRCK: Kék-sárga öröm Budapesten

Kazincbarcika - Ötödik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Ötödik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata.

Hosszúra nyúlt a hétfő este, éjszaka a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapatánál, amely aznap nyerte meg a 2018/2019-es bajnokságot. Az észak-borsodiak a döntőben, az egyik fél három sikeréig tartó párharcban 2–1-re vezettek a fővárosi LV Sport Pénzügyőr SE ellen, és a Kőér utcai csarnokban ,,csak” ismét nyerniük kellett ahhoz, hogy övék legyen az aranyérem. A meccs nagy fordulatokat, gigászi csatát hozott, hol úgy nézett ki, hogy lesz bajnokavatás, hol pedig úgy, hogy ötödik, mindent eldöntő összecsapásra kerül sor május 1-jén Kazincbarcikán. A mérkőzés utolsó szettjében azonban a VRCK irányított, így az összecsapást 3:2-re, a csatát pedig 3–1-re nyerte meg.

Pénztárgépszalag, pezsgő

Az utolsó labda után az addig kispadon ülő játékosok, a szakmai stáb tagjai a pályára rohantak, és kezdetét vette az ünneplés a helyszínen jelenlévő mintegy 60-70 szurkolóval együtt, repültek a pénztárgépszalagok, de előkerültek a pezsgősüvegek is. A helyszínen sor került az ünnepélyes érem- és kupaátadóra is, melyeket a Magyar Röplabda Szövetség képviselője adott át.

A Vegyész ötödik alkalommal lett honi bajnok, korábban 2003-ban, 2004-ben, 2006-ban, valamint tavaly, 2018-ban győzött. A szlovákiai szakvezető, az első évadát Kazincbarcikán töltő Marek Kardos csatlakozott szintén szlovák elődjéhez, Daniel Oravechez, aki háromszor vezette a csúcsra a VRCK-t, Demeter György pedig egyszer. A játékosok az április 29-i meccset követően két hét pihenőt kaptak, majd május 13-tól levezető tréningeken vesznek részt.

ÉM-MI


A bajnokcsapat névsora

Játékosok: Árva Milán, Banai Máté, Bibók Balázs, Blázsovics Péter, Dudás Tamás, Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert, Juhász Péter, Lubos Macko, Vlado Milev, Németh Szabolcs, Carlos Páez, Pálfi Gellért, Szabó Dávid, Toronyai Miklós, Marián Vitko. Vezetőedző: Marek Kardos. Statisztikus: Martin Dobias. Ügyvezető: Kárpáti Zoltán, Kárpáti László. Csapatmenedzser: Tóth Milán. Gyúró: Balázs István. Orvos: dr. Rácz Zsigmond.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!