VRCK: Ismét az előny birtokában

Kazincbarcika - Vesztett állásból fordítva győzött a Vegyész RC a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén a Kaposvár ellen.

Kazincbarcika - Vesztett állásból fordítva győzött a Vegyész RC a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén a Kaposvár ellen.

Szűk egy héten belül már harmadszor feszült egymásnak a bajnoki elődöntőben a Vegyész RC és a FINO Kaposvár SE férfi röplabdacsapata. Az eddig lejátszott két találkozón egyaránt a pályaválasztó együttes nyert, így 1–1-ről folytatódott a párharc.

Rontott nyitások, egy jó vendégsánc és egy pontos kaposvári keresztütés vezette föl a mérkőzést, amelynek első perceiben Demeter György gárdája állt jobban, Nagy P. blokkjaira támaszkodhatott a látogató, amely Horváth K. ásza után már néggyel lépett meg a nyitó szettben. Marek Kardos időt kért, mert a Vegyész nem a kellő fordulaton röplabdázott, 6–10. A nagy hajrára, a felzárkózásra várt a hazai publikum, amely a szívós mezőny- és sáncmunkának köszönhetően összejött, 16-18-nál ismét nyílttá vált a játszma. Ezután viszont egy félelmetes kaposvári sorozat következett, zsinórban öt pontot termeltek, amivel el is dőlt az első szett sorsa.

Több kellett

A folytatásban Németh Sz. vállalta a vezér szerepét, de Blázsovics pontos nyitásai is kellettek ahhoz, hogy a VRCK 6–2-re meglépjen a riválisától. Egészen más képet festett az összecsapás, mint néhány perccel korábban, ezúttal a FINO üldözte a sárga-kékeket.

Kevés sikerrel, mivel ebben az időszakban rendkívül magabiztosan, jól játszott a Kardos-legénység. Állandósult a hat-hétpontos különbség, amit a Barcika egészen a szett végéig továbbvitt, és könnyedén egyenlített.

Sáncmunka: jeles

Ötven perc játék után minden kezdődött elölről, méghozzá magas színvonalú röplabdával. A Szabó D. és Macko vezette barcikai sánc eredményesen dolgozott, így 6–8-ról pillanatok alatt sikerült a fordítás. Az előny hizlalásához azonban szükség volt Németh Sz. center és Blázsovics szélső pontjára, majd egy szélesre ütött kaposvári támadásra (14–10). A kemény munkával megszerzett vezetését féltve őrizte a Vegyész. Még akkor is, ha Horváth K. nyitásait kamatoztatni tudta a Kaposvár, rendre a hazaiak álltak jobban. A végjátéknak 21–17-ról vágtak neki a felek, de a FINO innen is vissza tudott kapaszkodni. A rövidítés viszont óriási küzdelemben hazai sikert hozott, a Vegyész tehát 0:1-ről megfordította a találkozót.

A nagy izgalmak után ismét nyugodtabb mederben csordogált a rangadó, de egy játékvezetői döntés ismét felpaprikázta a hangulatot. Nyitásban mindkét oldalon lankadt egy kicsit a figyelem, ám rövid időn belül újfent felpörögtek a csapatok. A hátrányban lévő vendégek vették kézbe az irányítást (4–7), a sárga-kékeknek észnél kellett lenni, nehogy nagyobb hátrányba kerüljenek. A hazaiak hamar visszajöttek, sőt az előnyt is megszerezték. Majd ismét a remek hazai blokk hozott a konyhára, 12–10. A vendégek azonban erősítettek, ők is megmutatták, hogy a hálónál képesek a hatékony játékra. Döntetlen körüli állással haladt előre a csata, ismét körvonalazódott a kiélezett hajrá. Előbb Kardos edző, majd Demeter György is időt kért, hiszen itt már minden pontnak komoly jelentősége volt. Macko parádés sánca már meccslabdát eredményezett, majd Nagy P. ütött hosszút, ami lezárta az ütközetet. De csak a harmadik meccset.

ÉM-ME


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – FINO Kaposvár SE 3:1 (-20, 19, 26, 23)

Kazincbarcika, 600 néző. V.: Horváth M., dr. Árpás K.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 2, Juhász P. 8, Szabó D. 23, Milev, Németh Sz. 10, Macko 7. Csere: Vitko (liberó), Gebhardt Á. (liberó), Blázsovics 17, Toronyai. Gebhardt N., Milev. Vezetőedző: Marek Kardos.

FINO Kaposvár SE: Nagy J. 9, Bozóki 13, Kalmár 6, Nagy P. 20, Horváth K. 12, Keen 1. Csere: Pápai (liberó). Vezetődző: Demeter György.

Marek Kardos: – Mentálisan rosszul kezdtük ezt a mérkőzést. Az elvesztett első játszma után azonban feljavult a csapat játéka. Jól küzdöttek a fiúk, ami segített átlendíteni minket a nehéz pillanatokon.

Demeter György: – Nagyon magas hőfokon kezdtük a meccset, azt sajnálom, hogy az első szett után nem tudtuk ugyanezt folytatni. A barcikai játékosok a második szettől jobb teljesítményt nyújtottak. Bizakodásra ad okot, hogy a címvédő otthonában ilyen szoros játszmákat és meccset tudtunk játszani.

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 2–1 a VRCK javára.

A negyedik meccset vasárnap 18.30-tól Kaposváron játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!