VRCK: Miskolcon (is) készültek a rangadóra

Miskolc - Szerdán Kaposváron játszik bajnoki meccset a Vegyész RC Kazincbarcika csapata.

Miskolc - Szerdán Kaposváron játszik bajnoki meccset a Vegyész RC Kazincbarcika csapata.

A férfi röplabda Extraligában hétközi összecsapást vív a Vegyész RC gárdája, az észak-borsodiak 18.30-tól a Fino Kaposvár SE vendégei lesznek. A bajnoki címvédő a felkészülés jegyében a szerda délelőtti másfél órás foglalkozását Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban tartotta.

Apró különbségeken

– Nekünk nincs olyan csarnokunk Barcikán, amely hasonlít a kaposvárira, de a meccs előtt szerettünk volna egy ahhoz hasonló helyen gyakorolni – mondta Marek Kardos vezetőedző. – Nem mindegy ugyanis, hogy milyenek a méretek, azt szokni kell, de a nyitásfogadást, a magasságot is szeretnénk ,,belőni”. A laikusok talán nem gondolják, pedig ez sokat számít. Egy edzőnek mindenre, minden szegmensre figyelnie kell, mindent meg kell tennünk az adott mérkőzés előtt, hogy arra maximálisan felkészüljünk. Ha a lehetőségeink ehhez – most ebben, hogy eljöhettünk ebbe a csarnokba – megvannak, akkor azokat meg kell ragadni, és ki kell használni. A sport olyan, hogy az apró különbségeken, részleteken múlhat az, hogy egy csapat nyer, vagy éppen veszít egy szoros találkozón.

Arany, túlélésért

A Kaposvárral játszott már idén a VRCK, a Magyar Ku­pában a bronzmeccset, amelyet 3:0-ra megnyertek Toronyaiék.

– A Kaposvár nem játszik sok hibával, leszámítva azt, hogy nyitásokban néha rontanak – tette hozzá Marek Kardos. – Támadásban nagyon okosak, és hazai pályán még inkább erre és a taktikusság irányába fognak hajlani. Más mérkőzésre számítok, nem teljesen olyanra, mint amilyen a kupatalálkozó volt.

Az összecsapás a jó pozíciók megszerzése miatt nagyon fontos, mind a somogyiaknak, mind a vendégeknek, ugyanis a házigazda eddigi négy meccsén 6, a VRCK szintén négy találkozóján 9 pontot szerzett.

– Természetes, hogy szeretnénk az első két hely valamelyikét majd megszerezni, de nekünk is meg vannak a magunk problémái – nyilatkozta a felvetésre Marek Kardos. – A srácok az én értékelésem szerint már most megérdemlik az aranyérmet, mégpedig a túlélésért. Ezen napig 43 tétmeccset játszottunk ebben a szezonban, ez a szám nagyjából a duplája annak, mint amennyit az ellenfeleink letudtak.

Vannak hiányzók

A VRCK-ban sérülés, műtét, beteség miatt három röplabdázó – Blázsovics, Banai és Németh Sz. – sem áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy ők hárman biztosan nem játszanak Kaposváron. Vagyis a vezetőedzőnek olyan embereket kell beépítenie a kezdő hatosba, akik eddig nem voltak benne.

– Ez a helyzet nem biztos, hogy rossz nekünk, lehet, ez okoz majd meglepetést – fogalmazta meg véleményét Marek Kardos. – Akik most lehetőséget fognak kapni bizonyos pozíciókban, számukra a feladat nem lesz új, viszont van egy faktor, amelyet azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, mégpedig az összeszokottság hiányát. Nem csupán Németh Sz. és Banai volt a kezdő hatos tagja, mostanában Blázsovics is sok lehetőséget kapott, jó formában volt. Most viszont megmutathatják a többiek is, hogy mire képesek. Igazából nincs vesztenivalónk, és jelenleg nincs is más választásunk.

ÉM-MI


A férfi Extraliga állása

1. Pénzügyőr SE 5 5 – – – – – 15:0 15

2. Vegyész RC Kazincbarcika 4 2 1 – – – 1 9:4 9

3. Kecskeméti RC 5 1 1 1 – 1 1 10:9 8

4. Fino Kaposvár SE 4 2 – – – – 2 6:6 6

5. MAFC-BME 4 – 1 – 1 1 1 6:10 4

6. Debreceni EAC 6 – – – – 1 5 1:18 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!