VRCK: három pont Kaposvárról

Kazincbarcika - A múlt heti kecskeméti siker után újabb idegenbeli rangadót nyert a Vegyész.

Kazincbarcika - A múlt heti kecskeméti siker után újabb idegenbeli rangadót nyert a Vegyész.

A férfi röplabda Extraliga 3. fordulójának keretében tegnap este a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvár SE vendége volt. A vendégeknél sérülés miatt hiányzott Blázsovics, Banai és Németh Sz., de a rangadóra többen visszatértek a múlt vasárnapi – a DEAC ellen 3:0-ra megnyert – hazai bajnokin pihentetett játékosok közül.

Kevesebbet rontottunk, mint ellenfelünk, ennek köszönhetjük a győzelmünket.” Marek Kardos

A végjátékban

A kaposvári meccs első szettjének elején egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól, aztán amikor Szabó D. állt a nyitóhelyre, az erős labdabehozatalainak köszönhetően a vendég együttes kétpontos fór­ra tett szert (2–4). De a somogyi gárda nem hagyta leszakítani magát (6–6), majd amikor egy jobb barcikai periódus következett (8–11), ismét egálra jött fel a Fino (11–11). Döntetlen körüli állással érkeztek meg a csapatok a játsz­ma végjátékára. 20–20-nál Kalmár nyitását követően a plafonba ért a fogadás, így először vezetett a hazai csapat. VRCK időkérés után Páez jó nyitásaival nemcsak hogy fordított a vendég együttes, de szettlabdához is jutottak, és ekkor kaposvári pauza jött (22–24). Nagy P. pontot erő ütése után Kardos edző szüneteltetett, majd Keen nyitását a plafonba fogadták a barcikaiak (24–24). Egy pontatlan Keen szerva után Milev bombájával lett vége a játszmának (24–26).

Ismét a végén

A második menet elején pontosabban játszott a kaposvári alakulat, így a meccs folyamán először vezettek két, majd három ponttal (8–5). Ennél az állásnál barcikai időkérés következett, és ha nem is rögtön, de megkezdte a felzárkózást a vendég együttes (11–10). 13-nál, Milev bombájával érte be ellenfelét a Vegyész, és innentől folytatódott az, ami az első játékrészben, izgalmas, fej-fej melletti játék. Aztán amikor átvette a vezetést a borsodi gárda, Demeter György időt kért, de a visszatérés után Keen belenyúlt a hálóba. A folytatásban out-ok következtek, majd Pápai hibájával lett három a különbség (18–21). Nem sokkal később pedig öt, mert Milev és Szabó D. is jól dolgozott. 20–24-nél Toronyai jött be szerválni, de a Fino két játszmalabdát is hárított, majd jött Macko, aki pontot tett a szett végére (22–25).

Szépítés

A harmadik menet elején a VRCK hibái is kellettek ahhoz, hogy megugorjon a Kaposvár (6–1). A játékba a plafont is bevonó vendég együttes időkéréssel próbált visszajönni a játszmába, nem sok sikerrel (9–3). Mintha nem is az a csapat lett volna a pályán, amelyiknek az első két szettben megvolt a magabiztos alapjátéka. 11–4-nél második idejét is kikérte Kardos edző, hogy a mélypontról elmozdítsa a sárga mezeseket, de ez ekkor lehetetlennek tűnt (13–5). A belelkesedett hazaiak tíz pontra növelték előnyüket Nagy P. és Keen vezérletével (17–7), és szépen meneteltek a részsiker felé, amit el is értek (25–13).

Sárga-piros

A negyedik menet elején barcikai pontok után hazai egyenlítés következett (2–2). Aztán 4–6-nál Demeter időkérés. Jobban használta a hazaiak gyengébb pontjait a VRCK (5–10), aztán amikor a fogadójátékban volt egy kis kapkodás, szorosabb lett az állás (9–11). A Fino mellett a plafon és a háló volt az ellenfele a vendégcsapatnak, 13–14-nél barcikai pauza szakította meg a játékot, aztán 15–16-nál a Vegyész-blokkról lejövő labda adott okot a vitára, Nagy P. részéről reklamálásra, amiért a hazaiak egyik legjobbja sárga-piros lapot kapott, és emiatt ebből a játszmából kizárásra került. A hazaiak a játékvezetővel foglalkoztak, majd Macko pontja után időt kértek (16–20). 18–20-ra még feljöttek, de innen már nem volt feltámadás, jó blokkokkal a vendégek játszma és meccs­labdához jutottak, és ha az elsőt nem is, de a másodikat már behúzták (19–25).

ÉM


Jegyzőkönyv

Fino Kaposvár SE – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (-24, -22, 13, -19)

Kaposvár, 300 néző. V.: Horváth M., Bátkai-Katona.

Fino Kaposvár SE: KEEN 7, BOZÓKI 11, Nagy J. 6, NAGY P. 16, Horváth K. 14, Kalmár 4. Csere: Pápai (liberó), Kiss M. (liberó), Bögöly 1. Vezetőedző: Demeter György.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 2, GEBHARDT N. 14, Juhász P. 8, SZABÓ D. 10, MILEV 14, MACKO 6. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.

Demeter György: – Az első és a második szettben is jobb volt a Kazincbarcika a hajrában, míg a harmadik játszmában kellően agresszívak voltunk. A negyedikben nem kellett volna ekkora előnyt adnunk ellenfelünknek, ráadásul a körülmények sem segítettek bennünket, de a bíró a pálya része.

Marek Kardos: – Kevesebbet rontottunk, mint ellenfelünk, ennek köszönhetjük a győzelmünket. Támadásban hatékonyak voltunk, és okosak voltunk védekezésben. Szép volt ez a siker, gratulálok a játékosoknak és annak a négy kazincbarcikai szurkolónak, akik végig buzdítottak a helyszínen bennünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!