Kupabronz gyógyír a Vegyésznek

Kazincbarcika - Három játszmában szerezte meg az évad MK-sorozatának harmadik helyét a VRCK.

Kazincbarcika - Három játszmában szerezte meg az évad MK-sorozatának harmadik helyét a VRCK.

A férfi röplabda Magyar Kupa éremnapját szombaton Érden rendezték meg, ahol nem csak a döntőre került sor, hanem ez előtt a bronzmeccset is lejátszották. Ez utóbbi párharcban a Fino Kaposvár SE és a Vegyész RC Kazincbarcika volt érintett.

Szurkolói támogatással

A találkozót a Somogy megyei gárda kezdte jobban (3-1), ám a barcikai szurkolók támogatását élvező sárga-kék együttes jobb sáncmunkájával előbb utolérte ellenfelét, majd Milev ász nyitásával fordított. A somogyiak szakvezetője próbálta a számukra káros tendenciát megfékezni, kétszer is időt kért, de igazából egyik sem használt. 10-16 után mindkét oldalon előfordultak nyitás hibák, de a Vegyész magabiztos előnyét ez nem veszélyeztette (14-18). A végjáték előtt, 16-20-nál Marek Kardos is időt kért, a borsodi csapat 4-5 pontos fórja Keen jó megoldása után csökkent (19-22). A folytatásban azonban Nagy P. nyitása a hálóban kötött ki, majd ugyanő a következő labdamenetben hosszút ütött (19-24). A somogyiak ugyan meg elértek két pontot, de Bögöly egy pályán túlra küldött nyitással lezárta a szettet, ez volt ebben a játékrészben a kilencedik ilyen rontása a Kaposvárnak (21-25).

Jobb fogadójáték

A második játszma elején az első pontot a VRCK szerezte, a folytatásban pedig egy 1-2 egységgel egy ideig ellenfele előtt volt, amíg a Kaposvár hatnál utol nem érte őket. A vezetést azonban nem sikerült átvenniük a somogyiaknak, mert a barcikaiak fogadójátéka eredményesebb volt (8-11). 10-14 után a jól játszó Milev nyitásból egy ászt vert be, de utána a hálóba küldte a lasztit. Ezt követően picit feljebb jött a Kaposvár, így 15-17-nél kikérte első idejét Kardos edző. A visszatérés után Németh Sz. hozott össze két találatot, és emiatt az ellenfél próbált egy pauzával visszajönni a meccsbe. A barcikai gárda sánccal szerzett néhány pontot, és bár volt, amikor rosszul pattant a borsodi kezekről a labda, de ütőben felülmúlták ellenfelüket a sárga mezesek, és végül egy somogyi feladói hibával begyűjtötték a második részikert (19-25).

A legszorosabb szett

A harmadik menet elején a Vegyész sáncról kétszer is rosszul csorgott le a labda, és ezzel összefüggésben vezetett a Kaposvár. Milev jó megmozdulásai után lett egál (5-5), de fordítani nem sikerült, és amikor három egység lett a két csapat között (10-7), barcikai időkérés következett. Németh Sz. vezérletével 12-nél érte utol ellenfelét a VRCK, a vezetést pedig egy jó Szabó D. blokkal vették át (15-16). Bozóki pontatlan ütése után időkérés miatt állt a játék, majd a folytatásban ismét Bozóki tévedett pár centit (15-18). A Kaposvár nem adta fel, 20-21-re jöttek fel, 22-24-nél a meccslabdát viszont nem tudták értékesíteni a barcikaiak, így VRCK időkérés jött. 23-24-nél videózás után került megállapításra, hogy egy kaposvári játékos a hálóhoz ért, így ez volt a meccs utolsó momentuma (23-25), a VRCK – a tavalyi kupagyőzelme után ezúttal – ezúttal bronzérmet szerzett.


Jegyzőkönyv

Fino Kaposvár SE – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-21, -19, -23)

Érd, 900 néző. V.: Mezőffy, Horváth M.

Fino Kaposvár SE: Bozóki 7, Nagy J. 7, NAGY P. 15, BÖGÖLY 13, Kalmár 3, Keen 3. Csere: Pápai (liberó), Horváth K. 1, Szabó B. Vezetőedző: Demeter György.

Vegyész RC Kazincbarcika: NÉMETH SZ. 13, Juhász P. 6, SZABÓ D. 12, MILEV 12, Macko 3, Páez 1. Csere: Vitko (liberó), Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.

Demeter György: – Nagyon agresszívan nyitott a Kazincbarcika, és ezzel irányította a játékot. Szépen küzdöttünk, próbáltunk ellenállni, de nem találtuk ellenszerét a szerváknak, és a sajnos a mi nyitásaink korántsem voltak ennyire hatékonyak, főleg a taktikai nyitásainkban hibáztunk sokat.

Marek Kardos: – Végre a mi játékunkat játszottuk, főleg blokkban és blokkvédekezésben. Örülünk ennek a sikernek, mert bár mint mindig, most is láttuk a hibáinkat, megérdemelten nyertünk. Az első ponttól az utolsóig csapatként dolgoztunk együtt, és hogy mennyire sikerült ezúttal koncentrálni, jól jelzi az, hogy mindössze kétszer rontottunk támadásban.


A döntőben

A férfi röplabda Magyar Kupa döntőjében: Pénzügyőr SE – HÉP-Kecskeméti RC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!